Close
Lélegzetelállító kilátás karnyújtásnyira Európa legmenőbb gleccserszállodájától

Lélegzetelállító kilátás karnyújtásnyira Európa legmenőbb gleccserszállodájától

Páratlan panoráma nyílik a Schnals-völgyi gleccserre abból az ultramodern acélkilátóból, amely a kontinens egyik legmagasabban fekvő szállodájának közvetlen közelében épült. A Hotel Grawand vendégeinek gőzölgő kávéjukkal a kezükben csupán ötven métert kell megtenniük ahhoz, hogy olyan élményben legyen részük, amelyet garantáltan életük végéig emlegetni fognak.

A dél-tiroli Ötz-völgyi Alpok 3251 méteres csúcsán, az Ötzi-csúcson épült, nemrégiben átadott kilátó több szempontból is páratlan vizuális és kulturális élményt kínál az odalátogatóknak. Már földrajzi elhelyezkedése is egyedülálló, hiszen kimagaslik Olaszország alpesi tájai közül, miközben áttekinthetünk a szomszédos Ausztria hegyvidékére is. Másrészről pedig igazi kulturális sokkhatásként érheti az embert a tény, hogy az acélépítmény azon a területen épült, ahol három évtizeddel ezelőtt az Ötzi névre keresztelt, mumifikálódott jégembert megtalálták.

A kilátó dizájnszempontból is kivételes. A 80 négyzetméteres építmény függőleges lamelláinak köszönhetően egy igazán különleges perspektívát hoz létre.

Az optikai csalással létrejövő mozgás olyan dinamikát kölcsönöz a kilátónak, amely garantáltan hosszú percekre rabul ejti a tekintetet.

A kilátó ráadásul a talajt csupán ott érinti, ahol statikai szempontból valóban indokolt, így olyan hatást kelt, mintha a felhők és a robusztus sziklák találkozásánál lebegne. Az pedig már hab a tortán, hogy üvegfalainak köszönhetően nemcsak teljes 360 fokos panorámát nyújt, de elvezet pontosan arra a helyre is, ahol megtalálták a Jégembert.

A látogatóknak érdemes a Hotel Grawandban megszállniuk, mely a két ország alpesi kereszteződésének tetején fekszik, több mint háromezer méteres magasságban. A gleccserszálloda kuriózumnak számít, hiszen egyike Európa legmagasabban fekvő szálláshelyeinek. Mivel a most átadott kilátó onnan csupán ötven méterre található, akár egy gőzölgő kávéval, vagy habos forró csokoládéval is kisétálhatunk az üvegfalakhoz, hogy a végtelen hegyvonulatok mögül előbukkanó napban gyönyörködhessünk.

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom