Close
Lélegzetelállító kilátás karnyújtásnyira Európa legmenőbb gleccserszállodájától

Lélegzetelállító kilátás karnyújtásnyira Európa legmenőbb gleccserszállodájától

Páratlan panoráma nyílik a Schnals-völgyi gleccserre abból az ultramodern acélkilátóból, amely a kontinens egyik legmagasabban fekvő szállodájának közvetlen közelében épült. A Hotel Grawand vendégeinek gőzölgő kávéjukkal a kezükben csupán ötven métert kell megtenniük ahhoz, hogy olyan élményben legyen részük, amelyet garantáltan életük végéig emlegetni fognak.

A dél-tiroli Ötz-völgyi Alpok 3251 méteres csúcsán, az Ötzi-csúcson épült, nemrégiben átadott kilátó több szempontból is páratlan vizuális és kulturális élményt kínál az odalátogatóknak. Már földrajzi elhelyezkedése is egyedülálló, hiszen kimagaslik Olaszország alpesi tájai közül, miközben áttekinthetünk a szomszédos Ausztria hegyvidékére is. Másrészről pedig igazi kulturális sokkhatásként érheti az embert a tény, hogy az acélépítmény azon a területen épült, ahol három évtizeddel ezelőtt az Ötzi névre keresztelt, mumifikálódott jégembert megtalálták.

A kilátó dizájnszempontból is kivételes. A 80 négyzetméteres építmény függőleges lamelláinak köszönhetően egy igazán különleges perspektívát hoz létre.

Az optikai csalással létrejövő mozgás olyan dinamikát kölcsönöz a kilátónak, amely garantáltan hosszú percekre rabul ejti a tekintetet.

A kilátó ráadásul a talajt csupán ott érinti, ahol statikai szempontból valóban indokolt, így olyan hatást kelt, mintha a felhők és a robusztus sziklák találkozásánál lebegne. Az pedig már hab a tortán, hogy üvegfalainak köszönhetően nemcsak teljes 360 fokos panorámát nyújt, de elvezet pontosan arra a helyre is, ahol megtalálták a Jégembert.

A látogatóknak érdemes a Hotel Grawandban megszállniuk, mely a két ország alpesi kereszteződésének tetején fekszik, több mint háromezer méteres magasságban. A gleccserszálloda kuriózumnak számít, hiszen egyike Európa legmagasabban fekvő szálláshelyeinek. Mivel a most átadott kilátó onnan csupán ötven méterre található, akár egy gőzölgő kávéval, vagy habos forró csokoládéval is kisétálhatunk az üvegfalakhoz, hogy a végtelen hegyvonulatok mögül előbukkanó napban gyönyörködhessünk.

hotel grawand | ötzi csúcs | panoráma | dolomitok | kilátó

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram