Close
Kilenc csodálatos kandalló, ami mellett az egész telet eltöltenénk

Kilenc csodálatos kandalló, ami mellett az egész telet eltöltenénk

A kandalló látványa nemcsak melegséget áraszt, hanem megidézi az ünnepi hangulatot is, ráadásul tökéletes fókuszpontja lehet a közösségi tereknek.

A chilei hegyoldalon fekvő csodálatos Casa Malalcahuello belső tereiben a fa dominál. A földszinttől a nyeregtetőig érő hatalmas, nyitott tér éke a kúp formájú, kővel borított kandalló, melyet ülőhelyekkel vettek körül, hogy hangulatos környezetet teremtsenek.

A minimalista stílus szerelmesei is megtalálhatják a legjobb lehetőséget a kandalló telepítésére. A kanadai építészeti stúdió, az UUfie egy erdei házat tett még látványosabbá az ontariói Kawartha-tavak mellett  azáltal, hogy egy modern kandallót állítottak a nappalijának hátsó falára. A kandalló vonalvezetésében tükröződik a ferde tető formája.

A dizájnerek azonban előszeretettel játszanak a formákkal is. Egy német művész berlini rezidenciájának középpontjában egy háromszög alakú kandalló áll, mely előtt egy kör formájú biztonsági területet alakítottak ki. A cél az volt, hogy egyszerre jelenítsék meg a művészet és az építészet csodáit azáltal, hogy megidézik a Cestius piramist, valamint Antonio Canova szobrász velencei sírját.

A klasszikus stílushoz a modern kandallók is jól társíthatók, ezt bizonyította be a belgiumi székhelyű Adjo Studio. A Hasseltben található penthouse lakásának falait cseresznyefa furnér borítja, ehhez társítottak egy modern stílusú kandallót, ami funkcionális szerepet is betölt, hiszen a nappali és a könyvtár közötti teret választották el a segítségével.

A funkcionalizmus mindig valamilyen izgalmas megoldást sejtet. A DKA Architects és a Kl.tz Design belsőépítészeti stúdió közreműködéséve épült fel a Val Saint-Côme-i síház, amelynek nyitott terű nappalijában fatüzelésű kandalló áll. Különlegessége az oldalán látható kivágás, amelyet a tüzelő tárolására használnak.

Az indusztriál stílus tökéletes példája a John Wardle ausztrál építész által megálmodott, óceánra néző, háromszintes ház nappalijának közepén elhelyezett nagyméretű vas kandalló, ami hihetetlenül látványos, rusztikus hangulatot kölcsönöz az enteriőrnek.

Az Atelier Oslo egy ívelt, barlangszerű enteriőrt hozott létre egy norvég tó szomszédságában. A házban elhelyezett fekete kandalló hatszögletű márványlapba épült, amorf falak veszik körül, így kelt klasszikus tábortűz-hatást. Ezzel szemben a Buchbergben található, Gus Wüstemann által tervezett ház belső tereiben a beton és a fa dominál. A beépített kandalló az egyik sarokban kapott helyett egy hatalmas ablak mellett, így a téli hóesésben még különlegesebb hangulatot áraszt.

Ennél már csak a Liddicoat & Goldhill kandallója lenyűgözőbb. Egy elhagyott 18. századi épületet újítottak fel Kentben úgy, hogy közben arra törekedtek, hogy minél inkább megőrizzék annak gazdag történelmét. A fő lakótérben egy hatalmas kandalló és egy csigalépcső is helyet kapott, melynek monumentális hatását a hatalmas belmagasságnak köszönheti.

(Forrás és fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
A jövő városát tervezik felépíteni a semmi közepén ötmillió ember számára
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom