Close
Hihetetlen, de ez a rezidencia egy harmincöt méter magas kéményben van

Hihetetlen, de ez a rezidencia egy harmincöt méter magas kéményben van

Koppenhága elég erős versenyzővel nevezett be a világ legkülönlegesebb szálláshelyeinek különviadalára. 

Néhány évvel ezelőtt hatalmas sikert aratott vevőinek körében a dán Vipp azzal, hogy a termékbemutatóját egy könnyedén felhúzható vidéki menedékházban tartotta. A Vipp Shelter, a mindössze ötvenöt négyzetméter alapterületű létesítmény tulajdonképpen egy masszív, acélból készült letisztult téglatest, melyben üvegből megalkotott, eltolható oldalfalainak köszönhetően a kandalló mellett olvasva vagy a konyhaszigeten a szemközti tóból pecázott halat sütögetve is az erdő közepén érezhetjük magunkat. A modern és kompakt, a mai ember igényeinek megfelelő ház létrehozása volt minden kikapcsolódáshoz szükséggel rendelkezik – itt írtunk róla bővebben.

A háztartási eszközökben és bútorokban utazó dizájncég a pozitív visszajelzések garmadára építve úgy döntött, a legmagasabb színvonalat képviselő konyhái köré berendez egy ideiglenes hotelszobát is az ügyfeleinek, hogy azok oda beköltözve kipróbálhassák a felszereléseket, mielőtt úgy határoznak, belevágnak az életre szóló befektetésbe.

 

Az inspirációt az autóiparból merítették, mondván, a vásárló legtöbb esetben elviszi egy körre a kiszemelt kocsit, mielőtt kicsengeti érte az árát. Persze ezek a próbaéjszakák különleges élményt is adnak az érdeklődőnek – egészítette ki a történetet Kasper Egelund, a Vipp igazgatója.

Az első ilyen Vipp Hotel 2017-ben nyitott meg a cég koppenhágai főhadiszállása fölött. Az enteriőrért az a David Thulstrup felelt, aki René Redzepi világhírű éttermének, a Nomának a hangulatvilágát megteremtette. A kollaboráció olyan jól sikerült, hogy a két fél ismét egymásra talált: a Vipp újra Thulstrupot kérte fel legújabb projektjéhez, a Vipp Chimney House-hoz.

A dizájner ezúttal nehezebb feladatot kapott, ugyanis egy 1902-ben épített szivattyútelepet kellett felpumpálnia, valamint kialakítania egy minden igényt kielégítő két hálószobás rezidenciát – egy harmincöt méter magas kéményben.

Ahhoz, hogy ez megvalósítható legyen, Thulstrup és csapata kénytelen volt egy második szintet építeni a Koppenhága északi részén található kikötő közelében álló kéményben.

Az eredeti téglaépítményből sok mindent meghagytak, az ablakokat viszont nagyobbra és látványosabbra cserélték. Odabent természetesen a Vipp bútorai és kiegészítői viszik a prímet, a fantasztikusan felszerelt loftlakás-jellegű hotelszobában grafitszürke, fehér és fekete színárnyalatok teremtik meg az otthon melegének érzését.

Eredeti báját megtartva azért egy igazán modern és rendkívül stílusos rezidencia lett belőle, amely kétszáz négyzetméteren terül el, magában foglal két hálószobát, két fürdőt, egy hatalmas, nyitott konyhát, teraszt és egy nappalit. David Thulstrup számára valódi álomprojekt volt ez, egy magánlakás személyiségét, kényelmét és esztétikáját akarta vele visszaadni, és egy olyan helyet alkotni, ahol otthon érzi magát a vendég.

Ránézésre azt mondjuk, sikerült.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Vipp.com, Uncrate)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom