Close
A hétvégén már egy spiráltoronyból csodálhatjuk meg Koppenhága környékét

A hétvégén már egy spiráltoronyból csodálhatjuk meg Koppenhága környékét

Hogy milyen lehet egy cilinder formájú kilátóból megnézni a vidéket egy Koppenhága melletti erdő közepéről? Nemsoká kiderül!

A Camp Adventure és az Effekt építészeti iroda közös projektjét, a fantasztikus Treetop Experience-t ugyanis most szombaton adják át. A dán fővárostól délre, egyórányira felépített negyvenöt méter magas spiráltoronyban 360 fokos panorámaélmény várja a tériszonyt hírből sem ismerőket.

Nemcsak maga a torony tartozik hozzá, hanem egy hatszáz méter hosszú, magasabb és alacsonyabb részekre osztott, spirál alakú sétány is,

hogy olyan érzésünk legyen, mintha csak úgy l’art pour l’art begyalogolnánk a fák közé.

A projekt célja, hogy összekapcsolja az embert és természetet, valamint úgy javítsa az erdő elérhetőségét, hogy közben csak minimálisan rombolja a tájképet.

A döbbenetes kilátást ígérő látványosságot a gissenfeldi kastélybirtok közelében állítottak fel. Ha felmászunk a negyvenöt méteres magasságban lévő toronyba körbenézni, elénk tárul a közelben csobogó patakok, a masszív sziklák, a picinyke tavak és persze a fák látványa.

A pallók kialakításának köszönhetően a kerekesszékkel közlekedők és a babakocsit tologatók is könnyedén feljuthatnak. A sétányon haladva egyébként a cserjeszinttől a lombkoronaszintig szinten minden növényt megfigyelhetünk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

ösvény | 360 fok | magaslat | Treetop Experience | erdő

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram