Close
A hétvégén már egy spiráltoronyból csodálhatjuk meg Koppenhága környékét

A hétvégén már egy spiráltoronyból csodálhatjuk meg Koppenhága környékét

Hogy milyen lehet egy cilinder formájú kilátóból megnézni a vidéket egy Koppenhága melletti erdő közepéről? Nemsoká kiderül!

A Camp Adventure és az Effekt építészeti iroda közös projektjét, a fantasztikus Treetop Experience-t ugyanis most szombaton adják át. A dán fővárostól délre, egyórányira felépített negyvenöt méter magas spiráltoronyban 360 fokos panorámaélmény várja a tériszonyt hírből sem ismerőket.

Nemcsak maga a torony tartozik hozzá, hanem egy hatszáz méter hosszú, magasabb és alacsonyabb részekre osztott, spirál alakú sétány is,

hogy olyan érzésünk legyen, mintha csak úgy l’art pour l’art begyalogolnánk a fák közé.

A projekt célja, hogy összekapcsolja az embert és természetet, valamint úgy javítsa az erdő elérhetőségét, hogy közben csak minimálisan rombolja a tájképet.

A döbbenetes kilátást ígérő látványosságot a gissenfeldi kastélybirtok közelében állítottak fel. Ha felmászunk a negyvenöt méteres magasságban lévő toronyba körbenézni, elénk tárul a közelben csobogó patakok, a masszív sziklák, a picinyke tavak és persze a fák látványa.

A pallók kialakításának köszönhetően a kerekesszékkel közlekedők és a babakocsit tologatók is könnyedén feljuthatnak. A sétányon haladva egyébként a cserjeszinttől a lombkoronaszintig szinten minden növényt megfigyelhetünk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom