Close
A hétvégén már egy spiráltoronyból csodálhatjuk meg Koppenhága környékét

A hétvégén már egy spiráltoronyból csodálhatjuk meg Koppenhága környékét

Hogy milyen lehet egy cilinder formájú kilátóból megnézni a vidéket egy Koppenhága melletti erdő közepéről? Nemsoká kiderül!

A Camp Adventure és az Effekt építészeti iroda közös projektjét, a fantasztikus Treetop Experience-t ugyanis most szombaton adják át. A dán fővárostól délre, egyórányira felépített negyvenöt méter magas spiráltoronyban 360 fokos panorámaélmény várja a tériszonyt hírből sem ismerőket.

Nemcsak maga a torony tartozik hozzá, hanem egy hatszáz méter hosszú, magasabb és alacsonyabb részekre osztott, spirál alakú sétány is,

hogy olyan érzésünk legyen, mintha csak úgy l’art pour l’art begyalogolnánk a fák közé.

A projekt célja, hogy összekapcsolja az embert és természetet, valamint úgy javítsa az erdő elérhetőségét, hogy közben csak minimálisan rombolja a tájképet.

A döbbenetes kilátást ígérő látványosságot a gissenfeldi kastélybirtok közelében állítottak fel. Ha felmászunk a negyvenöt méteres magasságban lévő toronyba körbenézni, elénk tárul a közelben csobogó patakok, a masszív sziklák, a picinyke tavak és persze a fák látványa.

A pallók kialakításának köszönhetően a kerekesszékkel közlekedők és a babakocsit tologatók is könnyedén feljuthatnak. A sétányon haladva egyébként a cserjeszinttől a lombkoronaszintig szinten minden növényt megfigyelhetünk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Ezért a magyar ékszertervezőért rajonganak New Yorkban
Ezért tart több mint száz éve a barcelonai Sagrada Família megépítése
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom