Close
Mi kell egy igazán népszerű kávézóhoz? Foci, kávé és a 90-es évek

Mi kell egy igazán népszerű kávézóhoz? Foci, kávé és a 90-es évek

Egy montréali olasz kávézó tulajdonosa országa szellemiségét idézi meg, központi szerepet kap a kávé, a foci és a kilencvenes évek. 

A Montréal nyüzsgő, viktoriánus kori építészeti remekekben bővelkedő negyedében található a Caffettiera nevű kávézó, amely a kilencvenes évek nosztalgiáját és Itália élénkségét árasztja.

A tulajdonos egyértelmű célja az volt, hogy az olasz kultúrát elvigye egészen Kanadáig.

A Caffettiera Caffé Bar koncepcióját és kivitelezési munkáit Ménard Dworkind helyi építészeti és dizájnstúdió alkotta meg. Egy olyan környezetet szerettek volna megteremteni, amely egyszerre áraszt magából szórakoztató és barátságos légkört, miközben arra ösztönzi a vendégeket, hogy felfedezzék az olasz életérzés minden szépségét. A tulajdonos ugyanakkor azt is szerette volna, ha megjelenik az enteriőrben a számára oly sok kedves emléket hozó 1990-es évek.

Azt véli, hogy akkor Olaszország jobb volt, mint ma – a labdarúgását tekintve mindenképpen. A hangulatos belső terek vintázs könyvek, matricák, játékok és egy-két híresség fényképe között felfedezhető a legendás Roberto Baggio is, akit mintegy sportisten felügyeli a kávézó vendégterét.

A fekete monolit terrazzo bárpultból sosem hiányozhat a szendvics és a sütemény, az ezüst kávéfőzők pedig folyamatosan gyártják az eszpresszót a lelkes koffeinfogyasztók számára. A kockás mozaikpadló tökéletes kontrasztot teremt a színes asztallapokkal és a bárpulttal, a lambériázott falak pedig a nosztalgikus hangulatot fokozzák.

Az ívelt tükrök optikailag tágítják a teret, míg a buja növényzet és a magas mennyezet modernebb hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

Ez is érdekelhet:

kávézó | kávéház | dizájn | gasztronómia | belsőépítészet

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram