Close
Autószerelő-műhelyből átalakított étterembe bújnak el a hideg elől a montrealiak

Autószerelő-műhelyből átalakított étterembe bújnak el a hideg elől a montrealiak

Azt mondják, a montreali telek brutálisak. A bohém városban már októbertől átveszi az uralmat a zimankó, és kitart egészen áprilisig. Nem csoda, hogy a helyi vendéglátósok igyekeznek melegebb kuckókat berendezni, ha már egyszer étteremnyitásra adják a fejüket.

A lezser, stílusos és változatos Montreal igazi kulináris nagyvárosnak mondható, tele kávézóval, cukrászdával, francia pékséggel és étteremmel – Észak-Amerikában New York után ott a legnagyobb az egy főre jutó éttermek száma.

És ha már tényleg minden utcasarkon belefutunk ilyen helyekbe, valami szokatlant és figyelemfelkeltőt kell kitalálnia egy tulajdonosnak ahhoz, hogy kilógjón a közegből. A Saint-Laurent körúton, a Mile Enden megnyitott JackRose Table & Club tulajának úgy tűnik, sikerült: egy korábbi autójavító-műhelyt változtatott át étteremmé, tehát a trendeknek megfelelően sztorit tudott keríteni mögé.

Szándékosan visszafogott világítás, no meg némi trópusi impresszióval megtoldott szívélyes és barátságos légkör fogadja a látogatót az étteremben, amely jó néhány darabot megőrzött az eredeti, itt-ott indusztriális  darabokat tartalmazó állapotából. A rózsaszín és fekete színeken alapuló, némi art deco-hatással operáló enteriőr az Ivy Studio munkájának eredménye: nekik köszönhetően a nappali, a nyitott konyha, az ebédlő és a központi bár is más-más hangulatot kínál a vendégnek.

Ha már hangulat: a JackRose afféle hibridként van jelen a montreali gasztroéletben, ugyanis este tíz után éjszakai klubbá alakul át.

A konyhát Maxime Desjardins-Tremblay irányítja, aki nagyrészt helyi alapanyagokra épülő szezonális menüt rak össze. Az étlapból szemezgetve úgy tűnik, elsősorban a húsevők kedvében igyekszik járni, mert a wagyu és angus marhából készült sültek, továbbá a homárral töltött ravioli erről tanúskodik (természetesen a vegetáriánusok és a vegák sem maradnak éhesek).

Aligha váltja meg a világot a JackRose, de ha Montrealban járunk, első dolgunk lesz beülni ide egy jó steakre és egy kiváló borra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper, Jackrose.ca)

 

funkció | bár | jack rose | montreal | art deco

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram