Close
Autószerelő-műhelyből átalakított étterembe bújnak el a hideg elől a montrealiak

Autószerelő-műhelyből átalakított étterembe bújnak el a hideg elől a montrealiak

Azt mondják, a montreali telek brutálisak. A bohém városban már októbertől átveszi az uralmat a zimankó, és kitart egészen áprilisig. Nem csoda, hogy a helyi vendéglátósok igyekeznek melegebb kuckókat berendezni, ha már egyszer étteremnyitásra adják a fejüket.

A lezser, stílusos és változatos Montreal igazi kulináris nagyvárosnak mondható, tele kávézóval, cukrászdával, francia pékséggel és étteremmel – Észak-Amerikában New York után ott a legnagyobb az egy főre jutó éttermek száma.

És ha már tényleg minden utcasarkon belefutunk ilyen helyekbe, valami szokatlant és figyelemfelkeltőt kell kitalálnia egy tulajdonosnak ahhoz, hogy kilógjón a közegből. A Saint-Laurent körúton, a Mile Enden megnyitott JackRose Table & Club tulajának úgy tűnik, sikerült: egy korábbi autójavító-műhelyt változtatott át étteremmé, tehát a trendeknek megfelelően sztorit tudott keríteni mögé.

Szándékosan visszafogott világítás, no meg némi trópusi impresszióval megtoldott szívélyes és barátságos légkör fogadja a látogatót az étteremben, amely jó néhány darabot megőrzött az eredeti, itt-ott indusztriális  darabokat tartalmazó állapotából. A rózsaszín és fekete színeken alapuló, némi art deco-hatással operáló enteriőr az Ivy Studio munkájának eredménye: nekik köszönhetően a nappali, a nyitott konyha, az ebédlő és a központi bár is más-más hangulatot kínál a vendégnek.

Ha már hangulat: a JackRose afféle hibridként van jelen a montreali gasztroéletben, ugyanis este tíz után éjszakai klubbá alakul át.

A konyhát Maxime Desjardins-Tremblay irányítja, aki nagyrészt helyi alapanyagokra épülő szezonális menüt rak össze. Az étlapból szemezgetve úgy tűnik, elsősorban a húsevők kedvében igyekszik járni, mert a wagyu és angus marhából készült sültek, továbbá a homárral töltött ravioli erről tanúskodik (természetesen a vegetáriánusok és a vegák sem maradnak éhesek).

Aligha váltja meg a világot a JackRose, de ha Montrealban járunk, első dolgunk lesz beülni ide egy jó steakre és egy kiváló borra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper, Jackrose.ca)

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom