Close
Mumbaiban immáron egy kartonból készült kávézóban is kortyolhatjuk a lattét

Mumbaiban immáron egy kartonból készült kávézóban is kortyolhatjuk a lattét

Könnyen alakítható, sokoldalú, és nem utolsósorban a mai trendeknek megfelelően újrahasznosítható. A kartonból készült bútoroknak számos előnyük van, de odáig talán nem merészkednénk, hogy gyakorlatilag teljes egészében ilyenekből rendezzünk be egy kávézót. Indiában azonban nem voltak ennyire félősek.

Mumbaiban ugyanis szinte kizárólag kartonból készült bútorokkal rendeztek be egy helyet. A NUDES tervei alapján, a világhírű Nuru Karim irányításával megálmodott kávézót Mumbai üzleti negyedében húzták fel, méghozzá azzal a céllal, hogy cáfolva a sztereotípiákat, maguk mögött hagyják a kartonra jellemző tulajdonságokat.

Az összes kiegészítő elemet és használati tárgyat ebből az egyébként igen strapabíró anyagból rakták össze, legyen szó az asztalokról, a lámpabúrákról, a székekről, a poharakról vagy a tányérokról,

de látszólag bonyolultabbnak tűnő formákat is kialakítottak a karton hajlíthatóságának köszönhetően.

Talán nem ez az első, amire gondolunk egy kartonból épített kávézó esetében, de bizony kiváló szigetelőanyagként is használható, a zajszűrésben kiemelkedőt tud nyújtani.

Persze rögtön felvetődik a kérdés: mi történik, ha ne adj’ isten az asztalra borul a frissen felszolgált hosszú kávé? Az ijedségen kívül semmi különös, merthogy viasszal vízhatlanították az asztalokat, tehát nem áznak el és még könnyen tisztíthatók is.

A tervezők remélik, hogy ez a lebomlás szempontjából kiváló anyagból készült kávézó nem csak a fenntarthatóság miatt lesz a város egyik kedvenc helye, hanem gyorsan be tud kapcsolódni a vibráló Mumbai vérkeringésébe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

újrahasznosított | india | kávézó | fenntartható | karton

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram