Close
Mumbaiban immáron egy kartonból készült kávézóban is kortyolhatjuk a lattét

Mumbaiban immáron egy kartonból készült kávézóban is kortyolhatjuk a lattét

Könnyen alakítható, sokoldalú, és nem utolsósorban a mai trendeknek megfelelően újrahasznosítható. A kartonból készült bútoroknak számos előnyük van, de odáig talán nem merészkednénk, hogy gyakorlatilag teljes egészében ilyenekből rendezzünk be egy kávézót. Indiában azonban nem voltak ennyire félősek.

Mumbaiban ugyanis szinte kizárólag kartonból készült bútorokkal rendeztek be egy helyet. A NUDES tervei alapján, a világhírű Nuru Karim irányításával megálmodott kávézót Mumbai üzleti negyedében húzták fel, méghozzá azzal a céllal, hogy cáfolva a sztereotípiákat, maguk mögött hagyják a kartonra jellemző tulajdonságokat.

Az összes kiegészítő elemet és használati tárgyat ebből az egyébként igen strapabíró anyagból rakták össze, legyen szó az asztalokról, a lámpabúrákról, a székekről, a poharakról vagy a tányérokról,

de látszólag bonyolultabbnak tűnő formákat is kialakítottak a karton hajlíthatóságának köszönhetően.

Talán nem ez az első, amire gondolunk egy kartonból épített kávézó esetében, de bizony kiváló szigetelőanyagként is használható, a zajszűrésben kiemelkedőt tud nyújtani.

Persze rögtön felvetődik a kérdés: mi történik, ha ne adj’ isten az asztalra borul a frissen felszolgált hosszú kávé? Az ijedségen kívül semmi különös, merthogy viasszal vízhatlanították az asztalokat, tehát nem áznak el és még könnyen tisztíthatók is.

A tervezők remélik, hogy ez a lebomlás szempontjából kiváló anyagból készült kávézó nem csak a fenntarthatóság miatt lesz a város egyik kedvenc helye, hanem gyorsan be tud kapcsolódni a vibráló Mumbai vérkeringésébe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

fenntartható | karton | újrahasznosított | india | mumbai

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom