Close
Mumbaiban immáron egy kartonból készült kávézóban is kortyolhatjuk a lattét

Mumbaiban immáron egy kartonból készült kávézóban is kortyolhatjuk a lattét

Könnyen alakítható, sokoldalú, és nem utolsósorban a mai trendeknek megfelelően újrahasznosítható. A kartonból készült bútoroknak számos előnyük van, de odáig talán nem merészkednénk, hogy gyakorlatilag teljes egészében ilyenekből rendezzünk be egy kávézót. Indiában azonban nem voltak ennyire félősek.

Mumbaiban ugyanis szinte kizárólag kartonból készült bútorokkal rendeztek be egy helyet. A NUDES tervei alapján, a világhírű Nuru Karim irányításával megálmodott kávézót Mumbai üzleti negyedében húzták fel, méghozzá azzal a céllal, hogy cáfolva a sztereotípiákat, maguk mögött hagyják a kartonra jellemző tulajdonságokat.

Az összes kiegészítő elemet és használati tárgyat ebből az egyébként igen strapabíró anyagból rakták össze, legyen szó az asztalokról, a lámpabúrákról, a székekről, a poharakról vagy a tányérokról,

de látszólag bonyolultabbnak tűnő formákat is kialakítottak a karton hajlíthatóságának köszönhetően.

Talán nem ez az első, amire gondolunk egy kartonból épített kávézó esetében, de bizony kiváló szigetelőanyagként is használható, a zajszűrésben kiemelkedőt tud nyújtani.

Persze rögtön felvetődik a kérdés: mi történik, ha ne adj’ isten az asztalra borul a frissen felszolgált hosszú kávé? Az ijedségen kívül semmi különös, merthogy viasszal vízhatlanították az asztalokat, tehát nem áznak el és még könnyen tisztíthatók is.

A tervezők remélik, hogy ez a lebomlás szempontjából kiváló anyagból készült kávézó nem csak a fenntarthatóság miatt lesz a város egyik kedvenc helye, hanem gyorsan be tud kapcsolódni a vibráló Mumbai vérkeringésébe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Ebből az elképesztően látványos irodából garantáltan nem vágynál home office-ba
Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom