Kimono, taiko, furosiki – Japán Napok a Néprajzi Múzeumban

Június első két napján (szombaton és vasárnap) rendezi a nagyszabású Japán Napokat a Néprajzi Múzeumban a Magyar-Japán Baráti Társaság.

A rendkívül színes programban japán zenei koncert, harcművészeti bemutató, teaszertartás, valamint rengeteg kulturális és kézműves előadás is megtalálható.

Ha muszáj kiemelnünk valamit, akkor a taiko dobkoncertet, Balogh Tibor japán kardról szóló előadását és a környezetkímélő csomagolókendő, a furosiki bemutatását említenénk.

Az előadások és egyéb programok mellett különböző árusok is lesznek a rendezvényen, többek között japán teákat, egyéb italokat, édességeket, dísztárgyakat is vásárolhatunk.

Japán Napok

  • Időpont: 2024. június 1-2. (szombat és vasárnap) 10:00-19:00
  • Helyszín: Néprajzi Múzeum (1146 Budapest, Dózsa György út 35.)
  • Részletes program
  • Napijegy: 2800 Ft, diák és nyugdíjas 1960 forint
  • Kétnapos jegy: 4500 Ft, diák és nyugdíjas 3150 forint

(Nyitókép: Unsplash)

japán | néprajzi múzeum | japán napok

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom