Tíz kép Kína lenyűgöző saját Grand Canyonjáról

Az Enshi Grand Canyon (kínaiul 恩施大峡谷) egy minden túlzás nélkül festői táj Kína Hubei tartományában. A Qing-folyó medencéjében 35 kilométer hosszan húzódik a kanyon, ami a buja zöld növényzeten kívül rendkívül változatos természeti képződményeket is kínál: sziklákat, csúcspilléreket, víznyelőket (köztük a világ egyik legmélyebbjét, a Xiaozhai Tiankenget), oldott karsztos barlangokat, természetes boltíveket, földalatti folyókat, függővölgyeket.

Különös módon a területet csak 2008-ban kezdték turisztikai szempontból fejleszteni, onnan viszont az ázsiai óriásra jellemző szédületes sebességgel. Így ma egy, a kanyon sziklás oldalába épített túraösvény szeli át a völgyet, út közben pedig számos megálló, pihenőhely, kilátópont, vendéglátóhely szakítja meg a sétát, ha mi is úgy akarjuk.

Áll egy jókora sziklatorony is a kanyonban, amit a legenda szerint egy istenség adományozott az embereknek füstölőként, amit meg is gyújthattak, ha az istenek segítségére volt szükség.

(Fotók: GettyImages, a Xiaozhai víznyelű Wikipedia, Brookqi)

természet | kína | lista | enshi | enshi grand canyon

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom