Mesebeli ködbe burkolózik ez a fantasztikus teaház a domboldalban

A kínai domboldalakban gyakran állnak teaházak, amelyek nem egyszer a meditáció színterei is. Ez a fehér acélrudakkal tarkított épület azonban egyszerre misztikus is, hiszen ha az időjárási körülmények engedik, csodálatos köd öleli át.

A PLAT ASIA Cloud Tea Room a kínai Huzhou városában található, a Lu Yu Tea kulturális kampuszon belül, a Xisaishan Resort részeként.

Az épület tervezői az ihletet a hagyományos teaházakból merítették, azonban azokat modern anyagokkal és fenntarthatósági szempontok szerint gondolták újra. A teaház csodálatosan olvad bele a környezőt tájba, az ott található hatalmas teaföldekbe, erdős, dombos vidékbe, miközben

a terület legmagasabb pontján állva áraszt kortárs hangulatot.

A tervezők arra törekedtek, hogy minimalizálják az épület fizikai jelenlétét, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a teaház kapcsolatot tudjon teremteni a környezet és a látogatók között.

Százhetven acélrudat helyeztek el a térben egyfajta installációként,

hogy utat képezzenek a teamezők és a dombos vidék között. A felhőt formázó installációra a völgybe lekúszó köd csak ráerősít.

A kivitelezés során fehér acélpaneleket, ultratiszta üvegeket, fehér cementet, bambusz szőnyegeket, matt akril táblákat használtak fel.

A végeredmény tényleg tökéletes lett. A teaház finoman integrálódik a természeti környezetbe, egyedülálló és magával ragadó élményt kínálva a tearajongóknak a Xisaishan Resort területén.

(Forrás: Designboom, fotók: PLAT ASIA)

teaház | építészet | kína

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom