Bemutatta őszi étlapját a KIOSK Budapest. A főváros egyik legnépszerűbb éttermének menüsorában a hagyományos fogások mellett modern ízekkel találkozhatunk és változatos alapanyagok segítségével csempésznek különleges frissességet a fogásokba.
A KIOSK Budapest őszi étlapja a szezon ízeit vonultatja fel magyaros elemekkel kiegészítve. Az étkezést érdemes a KIOSK kenegetősökkel indítani, melyek között a barnavajas sütőtökkrém, a tepertőkrém és a sajtkrém is helyet kapott. Az előételek között a kacsamáj terrine és a marhatatár különleges ízvilága is tökéletes alapot kínál a főfogások előtt.
Az őszi időszakból nem hiányozhatnak a tartalmas levesek sem. A testet-lelket átmelegítő fogások között gazdag tyúkhúsleves, füstös ízekkel megbolondított sült paradicsomleves és a klasszikus gulyásleves is megtalálható.
A főételek egyedülálló kavalkádot kínálnak: a Caesar salátától kezdve a superfood salátáig - melyet körte, édesburgonya, kendermag és kesudió gazdagít -, mindenki találhat kedvére való fogást.
Igazi szezonális étel a sütőtökös rizottó,
míg a paprikás csirke a hagyományos magyar ízekkel idézi az otthon érzését. Az érlelt marha bélszín szarvasgombás burgonya gratennel és erdei gombákkal párosítva különleges fogásként szerepel az étlapon, míg a házi szélesmetélt bélszínnel egy ínycsiklandó, házias választás lehet.
Érdemes külön figyelmet szentelni a Kiosk egyedi burger variációinak is, a Mini burger trió szürkemarhával, mangalicával és kacsamájjal bűvöli el a különleges ízkombinációk kedvelőit.
Az étterem gondol azokra is, akik vegetáriánus fogásokat keresnek.
A vega burger és az ördögszekér gomba baby spenóttal, áfonyával és dukkah fűszerkeverékkel tökéletes választás lehet számukra.
A tradicionális ízek kedvelői sem maradnak választék nélkül, hiszen olyan klasszikusok is szerepelnek az étlapon, mint a brassói aprópecsenye, a burgonyafőzelék grillezett mangalica kolbásszal, valamint a tradicionális borjú bécsi.
Az étkezést méltón zárják le a KIOSK Budapest desszertjei, amelyek között megtalálható az édes, krémes mákosguba, az omlós almás pite, a lágy csokoládészuflé és az elegáns Eszterházy torta is.
(Fotók: KIOSK)
étlap | ősz | menü | őszi menüsor | kiosk
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!