Close
Monokróm köntösbe bújtatták ezt a gràciai lakást

Monokróm köntösbe bújtatták ezt a gràciai lakást

Talán nem a fekete-fehér Barcelona igazi színe, de Gràciában még ez is lehetséges.

A Raúl Sánchez Architects építésziroda felújított egy  barcelonai lakást a Gràcia kerületben, amely híres kiváló éttermeiről és nyüzsgő utcai életéről.

Gràcia ad otthont egyébként a Teatre Lliurenek, Spanyolország egyik legelismertebb színházának,

Gaudi alkotásai közül a Güell parknak, és a Casa Vicensnek, valamint több ismert térnek, a Plaça del Solnak, Plaça de Rius i Tauletnek, Plaça de la Virreinanak és a Plaça de la Vila de Gràciának, ahol a Campanar de Gràcia, vagyis a Gràcia harangtorony található.

A Güell park

Az átalakítás során a fő szempont pedig az volt, hogy

nyitott terek domináljanak a lakásban, amelyet a fekete és a fehér hullámzása borít be.

A lakás fő szerkezeti elemeit eltávolították, hogy egy hetvenöt négyzetméteres, tágas nappalit hozzanak létre az 1970-es években épült, négyemeletes lakóházban. Továbbá két L alakú részre szabták, amelyek meghatározzák a konyha alakját, és elkülönítik a hálószobát a fő tértől.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Deezen)

felújítás | Gràcia | lakás | barcelona

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram