A bárok többségében a 2000-es évek közepén a Mojito hihetetlenül népszerű volt, azonban mára szinte feledésbe merült. Holott a tengerparti koktélozásokról még most is ez az isteni, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető koktél jut a legtöbbek eszébe, nem pedig a Daiquiri vagy a Mint Julep. Itt az ideje, hogy a könnyű rummal, selymes lime lével, szódával és friss mentával készülő ital neve ismét egybeforrjon a nyárral!
Hozzávalók:
- 4 cl rum
- 1 db lime
- 4 cl cukorszirup
- mentalevél
- szóda
Elkészítése:
Első lépés: Egy magas falú pohárba 5-6 mentalevelet teszünk, rádobjuk a négybe vágott lime-ot és összezúzzuk, hogy az illatanyagai a citrusnak és a zöldfűszernek felszabaduljanak.
Második lépés: Ráöntjük a cukorszirupot és a rumot, majd zúzott jeget halmozunk rá.
Harmadik lépés: Szódával feltöltjük és átkeverjük. Azonnal fogyasztjuk.
Professzionális tippek a mesteri koktélért
- Törekedjünk arra, hogy a szódavíz vagy a szénsavas ásványvíz a lehető leghidegebb legyen.
- Ha a mentát, a cukorszirupot, a lime levét, valamint a rumot egy shakerbe tesszük és összerázzuk a jéggel, a mentának még jobban felszabadulnak az illatanyagai és a jelenléte még hangsúlyosabb lesz a koktélban.
- Érdemes világos, fehér rumot használni az elkészítésekor, hiszen a cél az, hogy a menta és a lime adjon az italnak semmihez sem hasonlítható karaktert.
- A cukorszirupot mi magunk is elkészíthetjük. Egy kis lábasban egyenlő arányban tegyünk cukrot és vizet és addig melegítsük folyamatos keverés mellett, amíg a cukor el nem olvad!
(Forrás: Robb Report, Fotók: Getty Images)
alkohol | recept | koktél | mojito
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!