Close
Erre a sátorra minden lelkes kempingezőnek szüksége van

Erre a sátorra minden lelkes kempingezőnek szüksége van

Egy friss kutatás szerint aranykorát éli a kempingezés. A világjárvány kitörése óta eltelt közel két évben jelentős mértékben nőtt világszerte azok száma, akik azért hagyják el otthonukat, hogy szabadidejüket a természetben töltsék el. A többnapos kikapcsolódáshoz pedig elengedhetetlen egy jó sátor.

A Thule a piaci rést találhatta meg akkor, amikor megalkotta az autó tetejére szerelhető sátrat, amely nemcsak a kirándulóknak, de a horgászoknak is a legjobb barátja lehet.

A Foothill névre hallgató innováció a tető felét foglalja csak el, ezért a kempingezők magukkal tudják vinni szörfdeszkájukat, kerékpárjukat vagy tetőcsomagtartójukat is.

Hatalmas előnye, hogy nem kell folyamatosan le- és felszerelni. Indulás előtt elegendő rögzíteni, hiszen rendkívül stabilan fekszik a tetőn, nem fog útközben lerepülni a menetszéltől. Innentől kezdve pedig nincs más dolga a kempingezőknek, mint élvezni a sátor kényelmét, ugyanis érkezést követően csak felnyitja, telepíti a létrát, és máris kész a tökéletes pihenőhely.

Ez azonban nem minden.

A sátorban akkora matrac kapott helyet, amelyen akár két felnőtt is kényelmesen elférhet. A sátor anyaga rendkívül jól ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, a viharoknak, a hőségnek és az UV-sugárzásnak is.

Sokunk vágyálmai közé tartozik, hogy egyszer minden szükséges felszerelést csak úgy bepakoljunk egy terepjáró csomagtartójába, és elinduljunk felfedezni mondjuk a napfényes Kaliforniát. Ha San Franciscóban járunk, az ottani Pacific Overland Expedition jóvoltából az előkészítő műveletsorra mostantól nincs szükség. A kölcsönzőben ugyanis olyan kocsikat vehetünk bérbe, amelyekkel tényleg semmi más dolgunk sincs, mint élvezni a kalandokat, a többiről a társaság előre gondoskodik.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Thule)

sátrazás | kempingezés | táborozás | kompakt sátor | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram