Close
A világvégére költözik ez a Michelin-csillagos étterem

A világvégére költözik ez a Michelin-csillagos étterem

Grönlandra költözik a Feröer-szigetek két Michelin-csillaggal büszkélkedő étterme, a Koks.

A világ legtávolabbi Michelin-csillagos éttermének számító Koks egy körülbelül 250 lakosú feröeri falu határában áll. A tulajdonosok azonban úgy döntöttek, a világvégére viszik a létesítményt és a csupán ötvenhárom fővel büszkélkedő grönlandi Ilimanaqba költöznek.

2022 és 2023 nyár, egész pontosan június 12. és szeptember 8. között a Koks veszi át az Ilulissat melletti Ilimanaq Lodge éttermének irányítását, hogy

tizenhét-húsz fogásos prix fixe menüt szolgáljanak fel harminc fős vendégseregük számára.

A Feröer-szigeteken található menühöz hasonlóan a legtöbb összetevő a környékről származó alapanyagok lesznek, így pézsma és rénszarvashús is a terítékre kerül, emellett fóka és narvál is megjelenik majd a 320 dollártól, azaz százezer forinttól kezdődnek.

A világ egyik legnehezebben megközelíthető étterméhez érdemes szállást is keresni, az Ilimanaq Lodge bungalóiban megszállva a vendégek a Koks étterem reggelijét és vacsoráját is elfogyaszthatják.

A Koks azonban csak egy időre helyezi át a bázisát Grönlandra, 2024-ben ismét a Feröer-szigeteken kívánják majd fogadni a vendégeiket.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: Koks Ilmanaq Facebook-oldala)

grönland | michelin-csillagos étterem | michelin-csillag | Michelin | koks

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án, további részletek ITT!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom