Close
Itt az új éttermi “trend” New Yorkból: az eladó Michelin-csillagos élmény

Itt az új éttermi “trend” New Yorkból: az eladó Michelin-csillagos élmény

Új szabályokat kellett megalkotni.

Ahogyan a koronavírus továbbra borítja az utazással kapcsolatos előzetes álmokat, vagy a leendő közös programokat, úgy a vissza nem térítendő csúcskategóriás éttermekbe érvényes foglalásokat is alapjaiban írja át. Különböző okokra hivatkozva például egyre-másra adják el a felhasználók a Michelin-csillagos éttermekbe szóló foglalásaikat New Yorkban az egyik legnépszerűbb közösségi platformon belül.

 

A jelenség olyannyira népszerűvé vált a Redditen, hogy a r/FoodNYC topic moderátorai kitűzött bejegyzésben magyarázzák el az eladására vonatkozó szabályokat.

Minden foglalást legfeljebb névértéken, plusz adók és illetékek árán lehet továbbadni. (“Ha csak egy fillérrel is több, mint a pontos összeg, amit kifizettél, azonnal leszel tiltva” – figyelmeztetnek a modik). Kizárólag a vissza nem térítendő foglalások adhatók el, a moderátorok pedig nem felelősek azért, ha egy eladás félresikerül.

“1366 dollárt fizettem egy signature menüt kínáló foglalásért a Jungsikbe ” – írja az egyik felhasználó, aztán kifejti, hogy mégsem tud elmenni vacsorázni a New York Tribeca városrészében található két Michelin-csillagos modern koreai étterembe, ezért kénytelen “eladni az asztalát”.

Akadt, aki a felesége rosszulléte miatt mondta vissza a vacsorafoglalását a Tsukimiba, míg egy másik pórul járt vendéget a korlátozások fosztottak meg az Eleven Madison Parkba tervezett éttermi élményétől.

Az Eater NYC szerint sok fine-dining hely a Tockon keresztül fogad el foglalásokat, amely lehetővé teszi a vásárlóknak azok átruházását. “Ha egy foglalás előre ki van fizetve, és nem visszatéríthető, akkor az a foglalásért fizető személy tulajdonába kerül. Ugyanúgy, mint bármilyen belépőjegyet, utána el tudja adni. Ha azonban olyan IP-címet látunk, amelyről ezt többször is megteszik, abban az esetben nyomban blokkoljuk, és letiltjuk a hozzájuk tartozó e-mail címek fiókjait, mivel valószínűleg jegyüzérről van szó” – mondta a Tock alapítója, Nick Kokonas. A Tock pandémiával kapcsolatos visszatérítési kérelmei a legkomolyabb szintet érték el a világjárvány 2020 márciusi terjedésének kezdete óta, a lemondások aránya novembertől több mint kétszeresére nőtt.

A foglalások Redditen terjedő újraeladása nem teljesen új dolog – és nem korlátozódik New Yorkra. Chicagóban és Los Angelesben is hasonló esetekről számoltak be.

Nyilvánvalóan gyötrelmes érzés, amikor rájövünk, hogy le kell mondani a régóta áhított éttermi foglalást, de talán enyhít valamelyest a fájdalmakon, hogy tovább lehet adni és ezáltal visszacsepeg az ára.

Az újév utáni tél az év egyik legjobb időszaka New York megismerésére. Komolyan. Jó áron lehet jegyeket kifogni, a SoHo és Greenwich Village járdái sokkal szellősebbek, és a programnaptárak rendre megtelnek kihagyhatatlan eseményekkel.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images, Unsplash)

 

 

FOLYTASD EZZEL
Brutális ételmérgezést okozhat egy új TikTok-őrület
Így tárold a banánodat, hogy ne barnuljon be
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom