Close
Egy bizonyos ruhadarabban nem ajánlatos megnézni New York új csodakilátóját

Egy bizonyos ruhadarabban nem ajánlatos megnézni New York új csodakilátóját

New York legújabb látványosságán kénytelenek voltak dress code-ot bevezetni, miután a tükrös padló nem kívánt eseménysorozatot indított el.

A Summit One Vanderbilt napokban megnyitott üvegterme sokkolta a látogatókat: az Air névre keresztelt, magával ragadó művészeti installáció tükörhatású, ultrafényes üvegpadlóján ugyanis hamar kiderült, hogy a szoknyát viselő látogatók – és körülöttük mindenki – pontosan láthatták, hogy mi tükröződik alattuk a padlón.

A New York Post például a látványosság megnyitásakor arról számolt be, hogy “az óriási tükrök nem sok mindent hagynak a képzeletre, ha szoknyát viselsz”.

Éppen ezért a kilátóterasz öltözködési szabályokra vonatkozó figyelmeztetést tett ki a hivatalos oldalára, mely szerint “a tér jellege, valamint a fényvisszaverő és átlátszó padlóburkolat miatt a Summit teljes élményének élvezetéhez ajánlott nadrágot, rövid nadrágot vagy harisnyát viselni”.

Az öltözködési szabályzat csupán javaslat, az odalátogatóknak nem kötelező követniük a tanácsokat. Azon vendégeknek, akik kényelmetlenül érzik magukat az átlátszó felületeken járkálástól, privát szférát védő részleget is kialakítottak.

Mi is megírtuk, hogy az Air többek között azért annyira újszerű és lenyűgöző, mert az eddigiekhez képest teljesen más módon használja a teret. Egy mesélő vászonként tekintenek rá, aminek köszönhetően a történet folyamatosan fejlődik. A tervezők célja az volt, hogy a kíváncsisággal és a közös csodával hitelesen össze tudják kapcsolni az embereket. A One Vanderbilt 91. emeletén a Transcendence 1 tele van fényvisszaverő felületekkel. A szobában megtett minden egyes lépés egy új perspektívát mutat, és arra készteti a látogatókat, hogy mindent, amit látnak – legyen szó a falakról, a padlókról, a mennyezetről vagy az azokon megjelenő tükröződésekről – megkérdőjelezzenek. A 92. emeleten alakították ki a Transcendence 2-t, ahonnan tökéletes a rálátás az egy szinttel alattuk lévő eseményekre. A látogatók láthatják azokat az embereket, akik először tapasztalják meg a multiszenzoros élményt.

A két varázslatos tér lényegében megmutatja az élő New Yorkot, miközben arra hívja fel a figyelmet, hogy meg kell élni minden különleges pillanatot.

A One Vanderbilt torony a Nagy Alma egyik legmagasabb épülete, amelyhez egy teljes szórakozószintet építettek a Snøhetta építésziroda tervei alapján. Ehhez a projekthez tartozik az Ascent elnevezésű felvonó, amelyről egész New Yorkra ráláthatunk. A lift végállomása háromszázhetven méterrel található a föld felett, valamint kicsit alacsonyabban áttetsző skyboxokat is terveztek azoknak, akik tovább időznének el a magasban – onnan a Madison sugárútra nyílik kilátás.

(Forrás: Independent, fotók: One Vanderbilt)

FOLYTASD EZZEL
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom