Close
Egy bizonyos ruhadarabban nem ajánlatos megnézni New York új csodakilátóját

Egy bizonyos ruhadarabban nem ajánlatos megnézni New York új csodakilátóját

New York legújabb látványosságán kénytelenek voltak dress code-ot bevezetni, miután a tükrös padló nem kívánt eseménysorozatot indított el.

A Summit One Vanderbilt napokban megnyitott üvegterme sokkolta a látogatókat: az Air névre keresztelt, magával ragadó művészeti installáció tükörhatású, ultrafényes üvegpadlóján ugyanis hamar kiderült, hogy a szoknyát viselő látogatók – és körülöttük mindenki – pontosan láthatták, hogy mi tükröződik alattuk a padlón.

A New York Post például a látványosság megnyitásakor arról számolt be, hogy “az óriási tükrök nem sok mindent hagynak a képzeletre, ha szoknyát viselsz”.

Éppen ezért a kilátóterasz öltözködési szabályokra vonatkozó figyelmeztetést tett ki a hivatalos oldalára, mely szerint “a tér jellege, valamint a fényvisszaverő és átlátszó padlóburkolat miatt a Summit teljes élményének élvezetéhez ajánlott nadrágot, rövid nadrágot vagy harisnyát viselni”.

Az öltözködési szabályzat csupán javaslat, az odalátogatóknak nem kötelező követniük a tanácsokat. Azon vendégeknek, akik kényelmetlenül érzik magukat az átlátszó felületeken járkálástól, privát szférát védő részleget is kialakítottak.

Mi is megírtuk, hogy az Air többek között azért annyira újszerű és lenyűgöző, mert az eddigiekhez képest teljesen más módon használja a teret. Egy mesélő vászonként tekintenek rá, aminek köszönhetően a történet folyamatosan fejlődik. A tervezők célja az volt, hogy a kíváncsisággal és a közös csodával hitelesen össze tudják kapcsolni az embereket. A One Vanderbilt 91. emeletén a Transcendence 1 tele van fényvisszaverő felületekkel. A szobában megtett minden egyes lépés egy új perspektívát mutat, és arra készteti a látogatókat, hogy mindent, amit látnak – legyen szó a falakról, a padlókról, a mennyezetről vagy az azokon megjelenő tükröződésekről – megkérdőjelezzenek. A 92. emeleten alakították ki a Transcendence 2-t, ahonnan tökéletes a rálátás az egy szinttel alattuk lévő eseményekre. A látogatók láthatják azokat az embereket, akik először tapasztalják meg a multiszenzoros élményt.

A két varázslatos tér lényegében megmutatja az élő New Yorkot, miközben arra hívja fel a figyelmet, hogy meg kell élni minden különleges pillanatot.

A One Vanderbilt torony a Nagy Alma egyik legmagasabb épülete, amelyhez egy teljes szórakozószintet építettek a Snøhetta építésziroda tervei alapján. Ehhez a projekthez tartozik az Ascent elnevezésű felvonó, amelyről egész New Yorkra ráláthatunk. A lift végállomása háromszázhetven méterrel található a föld felett, valamint kicsit alacsonyabban áttetsző skyboxokat is terveztek azoknak, akik tovább időznének el a magasban – onnan a Madison sugárútra nyílik kilátás.

(Forrás: Independent, fotók: One Vanderbilt)

szoknya | dress code | látványosság | kilátó | new york

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram