Close
Teljes egészében üvegszoba nyújt újszerű kilátást New Yorkra

Teljes egészében üvegszoba nyújt újszerű kilátást New Yorkra

Legyen szó az Empire State Building tetejéről, a Top of the Rockról, a One World Observatorról vagy az Edge NYC-ről, a manhattani épületek mindegyike csodálatos kilátást nyújt New York városára. Október 21-én azonban egy olyan üvegterem nyílik meg, amely példa nélküli a metropoliszban.

A Transcendence 1 és 2 a Kenzo Digital által megalkotott multiszenzoros élmény, az Air középpontjában áll.

Az Air többek között azért annyira újszerű és lenyűgöző, mert az eddigiekhez képest teljesen más módon használja a teret.

Egy mesélő vászonként tekintenek rá, aminek köszönhetően a történet folyamatosan fejlődik. A tervezők célja az volt, hogy a kíváncsisággal és a közös csodával hitelesen össze tudják kapcsolni az embereket.

Az élmény a Summit One Vanderbilt bejáratánál kezdődik, amely a Grand Central Terminal belsejéből érhető el. Onnan a látogatók egy különleges utazásra indulnak, negyvenkét perc alatt fény- és hanghatások kíséretében érnek fel a One Vanderbilt 91. emeletére. Ezután egy hatalmas terembe, a Transcendence 1-be jutnak, amely tele van fényvisszaverő felületekkel. A szobában megtett minden egyes lépés egy új perspektívát mutat, és arra készteti a látogatókat, hogy mindent, amit látnak – legyen szó a falakról, a padlókról, a mennyezetről, vagy az azokon megjelenő tükröződésekről – megkérdőjelezzenek.

A 92. emeleten alakították ki a Transcendence 2-t, ahonnan tökéletes a rálátás az egy szinttel alattuk lévő eseményekre. A látogatók láthatják azokat az embereket, akik először tapasztalják meg a multiszenzoros élményt. A két varázslatos tér lényegében megmutatja az élő New Yorkot, miközben arra hívja fel a figyelmet, hogy meg kell élni minden különleges pillanatot.

Nemcsak New Yorkban, hanem Londonban is egyre inkább szeretnek a tervezők az üveghez nyúlni akkor, amikor egy különleges építészeti megoldás tervezésébe fognak. A HAL építészeti stúdió harmincöt méter magasan hozott létre egy átlátszó, úszómedence-hidat a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épülete között. A Sky Pool névre keresztelt, huszonöt méter hosszú medence teljes egészében akrilpanelekből áll.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Summit One Vanderbilt)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom