Close
Teljes egészében üvegszoba nyújt újszerű kilátást New Yorkra

Teljes egészében üvegszoba nyújt újszerű kilátást New Yorkra

Legyen szó az Empire State Building tetejéről, a Top of the Rockról, a One World Observatorról vagy az Edge NYC-ről, a manhattani épületek mindegyike csodálatos kilátást nyújt New York városára. Október 21-én azonban egy olyan üvegterem nyílik meg, amely példa nélküli a metropoliszban.

A Transcendence 1 és 2 a Kenzo Digital által megalkotott multiszenzoros élmény, az Air középpontjában áll.

Az Air többek között azért annyira újszerű és lenyűgöző, mert az eddigiekhez képest teljesen más módon használja a teret.

Egy mesélő vászonként tekintenek rá, aminek köszönhetően a történet folyamatosan fejlődik. A tervezők célja az volt, hogy a kíváncsisággal és a közös csodával hitelesen össze tudják kapcsolni az embereket.

Az élmény a Summit One Vanderbilt bejáratánál kezdődik, amely a Grand Central Terminal belsejéből érhető el. Onnan a látogatók egy különleges utazásra indulnak, negyvenkét perc alatt fény- és hanghatások kíséretében érnek fel a One Vanderbilt 91. emeletére. Ezután egy hatalmas terembe, a Transcendence 1-be jutnak, amely tele van fényvisszaverő felületekkel. A szobában megtett minden egyes lépés egy új perspektívát mutat, és arra készteti a látogatókat, hogy mindent, amit látnak – legyen szó a falakról, a padlókról, a mennyezetről, vagy az azokon megjelenő tükröződésekről – megkérdőjelezzenek.

A 92. emeleten alakították ki a Transcendence 2-t, ahonnan tökéletes a rálátás az egy szinttel alattuk lévő eseményekre. A látogatók láthatják azokat az embereket, akik először tapasztalják meg a multiszenzoros élményt. A két varázslatos tér lényegében megmutatja az élő New Yorkot, miközben arra hívja fel a figyelmet, hogy meg kell élni minden különleges pillanatot.

Nemcsak New Yorkban, hanem Londonban is egyre inkább szeretnek a tervezők az üveghez nyúlni akkor, amikor egy különleges építészeti megoldás tervezésébe fognak. A HAL építészeti stúdió harmincöt méter magasan hozott létre egy átlátszó, úszómedence-hidat a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épülete között. A Sky Pool névre keresztelt, huszonöt méter hosszú medence teljes egészében akrilpanelekből áll.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Summit One Vanderbilt)

multiszenzoros élmény | felhőkarcoló | utazás | new york | élmény

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram