Close
Ilyen elképesztő kilátással vár majd New York új kilátója

Ilyen elképesztő kilátással vár majd New York új kilátója

Megnyitott az Edge, és ha visszatér az élet New Yorkba, mindenképpen megnézzük. 

A 30 Hudson Yards felhőkarcoló 100. és 101. emeletén kialakított, az Empire State Buildingnél és a Top of the Rocknál is magasabbra nyúló Edge valószínűleg a világ egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója lesz majd, amikor visszatérünk.

A 335 méter magasságban található szabadtéri kilátó üvegfelületeinek köszönhetően azt az érzést adja, mintha a semmi szélén állnánk, és úgy néznénk le a városra, Manhattanen túl egészen New Jersey-ig.

A világ legmagasabb épületei közé emelkedő Edge tetejére egy elképesztően gyors lifttel juthatnak fel a látogatók, akik a beszállást követően hatvan másodperc elteltével már New York háromszázhatvan fokos panorámájában gyönyörködhetnek.

Az üvegpadló arra csábítja az embereket, hogy sétáljanak egyet az égben, méghozzá mindenféle akadálytól mentesen, az Edge név pedig tökéletesen visszaadja az épület egyedi dizájnját és azt a semmihez sem hasonlítható érzést, hogy egy felhőkarcoló peremén állunk, és csupán üveg van a talpunk alatt.

A századik emeleten található bárban pezsgők és koktélok társaságában lehet élvezni a város lenyűgöző látképét, a százegyediken berendezett Peak étteremben pedig a hatalmas ablakok mögött felbukkanó New York-i pillanatképek olyan hátteret adnak az étkezésekhez, amelyet elég nehéz lenne felülmúlni.

A David Rockwell által tervezett vendéglátóhely éttermi része telt ház esetén száztíz vendéget tud kiszolgálni, mellette egy negyvenöt férőhelyes koktélbárt és privát rendezvénytermet is berendeznek.

A belépőjegyek ára harmincegy-harmincnyolc dollár.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Eli Parry)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom