Close
Ilyen elképesztő kilátással vár majd New York új kilátója

Ilyen elképesztő kilátással vár majd New York új kilátója

Megnyitott az Edge, és ha visszatér az élet New Yorkba, mindenképpen megnézzük. 

A 30 Hudson Yards felhőkarcoló 100. és 101. emeletén kialakított, az Empire State Buildingnél és a Top of the Rocknál is magasabbra nyúló Edge valószínűleg a világ egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója lesz majd, amikor visszatérünk.

A 335 méter magasságban található szabadtéri kilátó üvegfelületeinek köszönhetően azt az érzést adja, mintha a semmi szélén állnánk, és úgy néznénk le a városra, Manhattanen túl egészen New Jersey-ig.

A világ legmagasabb épületei közé emelkedő Edge tetejére egy elképesztően gyors lifttel juthatnak fel a látogatók, akik a beszállást követően hatvan másodperc elteltével már New York háromszázhatvan fokos panorámájában gyönyörködhetnek.

Az üvegpadló arra csábítja az embereket, hogy sétáljanak egyet az égben, méghozzá mindenféle akadálytól mentesen, az Edge név pedig tökéletesen visszaadja az épület egyedi dizájnját és azt a semmihez sem hasonlítható érzést, hogy egy felhőkarcoló peremén állunk, és csupán üveg van a talpunk alatt.

A századik emeleten található bárban pezsgők és koktélok társaságában lehet élvezni a város lenyűgöző látképét, a százegyediken berendezett Peak étteremben pedig a hatalmas ablakok mögött felbukkanó New York-i pillanatképek olyan hátteret adnak az étkezésekhez, amelyet elég nehéz lenne felülmúlni.

A David Rockwell által tervezett vendéglátóhely éttermi része telt ház esetén száztíz vendéget tud kiszolgálni, mellette egy negyvenöt férőhelyes koktélbárt és privát rendezvénytermet is berendeznek.

A belépőjegyek ára harmincegy-harmincnyolc dollár.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Eli Parry)

edge | megnyitott | kilátó | étterem | panoráma

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram