Close
Berlinben megtalálták a módját, hová költözzön el nyárra az éjszakai élet

Berlinben megtalálták a módját, hová költözzön el nyárra az éjszakai élet

Még jó darabig kénytelenek leszünk együtt élni a koronavírussal. Ebben a helyzetben alighanem az utolsók között gondolunk zárt helyiséges klubbulira (nem is nagyon lehet ilyet tartani, ugye), úgyhogy egy önfeledten táncolós estére alkalmanként a kreatív kényszermegoldások jelenthetik a megoldást.

Berlinben mindjárt arra jutottak, hogy a szabadtéri közösségi területekből alakítanának ki nyitott éjszakai klubokat, a szórakozóhelyek pedig bérbe vennék a társadalmi távolságtartás szabályainak betartására tökéletesen alkalmas placcokat.

Bár a város élvezi a nyitott sörkertek és a szabadtéri nyári helyek hangulatát, a Time Out magazin szerint az elektronikus zenei szcéna rajongói igencsak hiányolják a színes fényekkel kísért technoütemeket.

Érthető, hiszen a pezsgéséről ismert Berlin egyik legfőbb vonzerejének a változatos éjszakai klubélet számít.

Ramona Pop városgazdasági miniszter szerint éppen ezért keresik a legális lehetőségét a nyilvános helyeken történő szórakozáshoz.

Néhány héten belül akár hivatalosan is megnyithatnak az ilyen jellegű klubok, melyek arra is hivatottak lennének, hogy segítsenek megakadályozni az illegálisan szerveződő, járványterjedés szempontjából kockázatos összejöveteleket. A közelmúltban jó néhány ehhez hasonló illegális rendezvénynek vetettek véget a berlini rendőrök, melyeken alkalmanként több száz embert verődött össze. Ugyanakkor egyes mértékadó vélemények szerint egészségügyi szempontból a szabadtéri események is veszélyt jelenthetnek, ha nagy létszámú tömeget kell fegyelmezniük a szervezőknek.

Az ötlet gondozói mindenesetre több berlini kerület vezetésével tárgyalnak a szabadtári bulik esetleges megtartásáról. Szerintük egy ilyesfajta kontroll elősegíti az ellenőrzést és a résztvevők megfigyelését, a szervezők pedig gondoskodhatnak a megfelelő higiéniai intézkedésekről. Vagy pedig az emberek folytatják az illegális lazulást a nyár végig.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom