Close
Berlinben megtalálták a módját, hová költözzön el nyárra az éjszakai élet

Berlinben megtalálták a módját, hová költözzön el nyárra az éjszakai élet

Még jó darabig kénytelenek leszünk együtt élni a koronavírussal. Ebben a helyzetben alighanem az utolsók között gondolunk zárt helyiséges klubbulira (nem is nagyon lehet ilyet tartani, ugye), úgyhogy egy önfeledten táncolós estére alkalmanként a kreatív kényszermegoldások jelenthetik a megoldást.

Berlinben mindjárt arra jutottak, hogy a szabadtéri közösségi területekből alakítanának ki nyitott éjszakai klubokat, a szórakozóhelyek pedig bérbe vennék a társadalmi távolságtartás szabályainak betartására tökéletesen alkalmas placcokat.

Bár a város élvezi a nyitott sörkertek és a szabadtéri nyári helyek hangulatát, a Time Out magazin szerint az elektronikus zenei szcéna rajongói igencsak hiányolják a színes fényekkel kísért technoütemeket.

Érthető, hiszen a pezsgéséről ismert Berlin egyik legfőbb vonzerejének a változatos éjszakai klubélet számít.

Ramona Pop városgazdasági miniszter szerint éppen ezért keresik a legális lehetőségét a nyilvános helyeken történő szórakozáshoz.

Néhány héten belül akár hivatalosan is megnyithatnak az ilyen jellegű klubok, melyek arra is hivatottak lennének, hogy segítsenek megakadályozni az illegálisan szerveződő, járványterjedés szempontjából kockázatos összejöveteleket. A közelmúltban jó néhány ehhez hasonló illegális rendezvénynek vetettek véget a berlini rendőrök, melyeken alkalmanként több száz embert verődött össze. Ugyanakkor egyes mértékadó vélemények szerint egészségügyi szempontból a szabadtéri események is veszélyt jelenthetnek, ha nagy létszámú tömeget kell fegyelmezniük a szervezőknek.

Az ötlet gondozói mindenesetre több berlini kerület vezetésével tárgyalnak a szabadtári bulik esetleges megtartásáról. Szerintük egy ilyesfajta kontroll elősegíti az ellenőrzést és a résztvevők megfigyelését, a szervezők pedig gondoskodhatnak a megfelelő higiéniai intézkedésekről. Vagy pedig az emberek folytatják az illegális lazulást a nyár végig.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Unsplash)

buli | szabadtéri | berlin | koronavírus | klubélet

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram