Close
A németek egész optimisták a világjárvánnyal kapcsolatban

A németek egész optimisták a világjárvánnyal kapcsolatban

Az Euronews megbízásából a Redfield and Wilton Strategies készített egy felmérést, melyből kiderül, egyes országok lakói hogyan viselték és viselik a koronavírus-járvány által megváltoztatott világot, illetve hogyan hatott a Covid–19 a mindennapjaikra. Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban összesen hatezer embert – országonként ezerötszázat – kérdeztek meg július közepén.

Utazás

A német megkérdezettek több mint fele gondolja úgy, hogy a határokat nyitva kell tartani, a franciák hatvanhárom százaléka viszont a határzárás mellett foglalt állást. A válaszadók döntő hányada nem igazán bízik a légi közlekedésben, ha külföldre utazásról van szó, ellenben a németek nagy része elgondolkodik egy külföldi autós kiránduláson.

Ez nem jelenti azt, hogy kihasználják a szabadon utazás lehetőségét, hatvanegy százalékuk nem tervez nyaralást idén.

Maszkviselés

Még mindig megoszlanak a vélemények a hasznosságát és a szükségességét illetően, de abban valamennyi ország válaszadói egyetértettek, hogy az arcmaszk viselése segít a vírus terjedésének megakadályozásában. Ezt meg is teszik az üzletekben, valamint a tömegközlekedési eszközökön (a legtöbb országban ugye mindkettőn kötelező).

Németországban a megkérdezettek alig negyede hordja mindig a maszkot, amint elhagyja a lakását, ugyanez az arány Spanyolországban hatvankilenc, Spanyolországban ötvenhárom, míg Franciaországban harmincnyolc százalék. Ha barátokkal találkoznak, a németek harmada egyáltalán nem teszi fel a maszkot, míg egy szabadtéri parkban sétálás alkalmával majdnem a megkérdezettek fele nem takarja el az arcát.

Hol a vége?

A négy nemzet meglehetősen megosztó abban a kérdésben, hogy túl vagyunk-e a nehezén.

A németek és az olaszok nagyjából fele gondolja úgy, hogy igen, ellenben a spanyolok és a franciák úgy vélik, még csak most jön a java.

A világjárvány gazdasági hatásait tekintve Spanyolországban számítanak leginkább pesszimistának az emberek, mert a megkérdezettek háromnegyede attól tart, a legrosszabb még hátra van (a franciák hetvenkét százaléka szerint is, a németeknél és az olaszoknál ez az arány valamivel kedvezőbb). Az eltérések magyarázata az egyes nemzetek vezetőinek képességeibe vetett hitben keresendő.

A második hullám

Valamennyi országban úgy vélekednek, hogy az emberek gyorsan elfelejtették a Covid19 fenyegetéseit, ami még mindig tart ez a félelem leginkább Franciaországban, a legkevésbé Németországban tűnt fel.

A négy ország megkérdezettjeinek többsége szerint az emberek betartották a társadalmi távolságtartásra vonatkozó kéréseket a karanténidőszak alatt, bár Németországban jó néhányan gondolják úgy, hgy sokan lazán vették a szabályokat.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Euronews, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom