Meseszép konténerház épült két csodás hegycsúcs közé, egy kristálytiszta vizű tó fölé

Kszenia Kolesnyikova monumentális üvegablakokkal telerakott háza látványos hegycsúcsok között magasodik egy pici tó fölött, hogy olyan menedékként szolgáljon, ahonnan nem vágyik el az ember. 

Kszenia Kolesnyikova építész-dizájner álmodta meg a Glass House-t. Egy olyan ingatlant képzelt el, amely hosszú, téglalap alakú szerkezetével két hegyet köt össze. Az ingatlan oszlopokon áll, melyeket egy csodálatos vizű tó medrébe süllyesztettek, így a konténerház lebegő hatást kelt.

A tengeri szállítmányozásból jól ismert konténerek némi fantáziával remek lakóhelyként tudnak szolgálni. Ezt bizonyította Kolesnyikova is akkor, amikor

hatalmas üvegablakokkal és látványos, halászházakra emlékeztető borítással látta el az otthont.

A Glass House belső tere homok és terrakotta árnyalatokat kapott, melyeket a márvány, a travertin és a fa természetes anyaghasználatával egészítettek ki.

Az ingatlan belső tere három részre osztható. Megtalálható benne egy amerikai konyhás nappali, egy dolgozószoba fürdőszobával, valamint egy hálószoba, melyhez szintén külön fürdőhelyiség tartozik. Az életterek válaszfalak nélkül kapcsolódnak a hegyhez,

így a természet szó szerint behatol az enteriőrbe.

A hagyományos japán kertekre emlékeztető homokpadló álomszerű hangulatot kölcsönöz a teaszobának, amelynek autentikus hangulatát a világítótestek fokozzák.

(Forrás és fotók: Designboom)

konténerház | ingatlan | oszlop | építészet | konténer

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom