Kontrolling optimalizálása, hogy jó irányba hajózhass

Gondos cégvezetőként biztos te is jól tájékozott vagy nagyon sok üzleti folyamattal kapcsolatban és tudod, hogy nem fejlődhet a te vállalkozásod sem megfelelő pénzügyi ismeretek és pénzügyi kultúra nélkül. A kontrolling szemlélet pedig ma már, és főként napjaink válsággal teli időszakában szinte alapkövetelmény kellene, hogy legyen kis- és nagyobb vállalkozásoknál is. A kontrolling ugyanis hozzásegíthet ahhoz, hogy hatékonyabban működhessen egy cég, és a folyamatai optimálisabbak lehessenek.

Hogy jól hajózhass könnyű és nehéz vizeken is 

A PANDORANT üzleti terv készítés és kontrolling optimalizálás szolgáltatásával olyan adatok és elemzések lesznek majd a kezedben, pont amikor szükséges, amelyek segítségével azonnali módosításokat tudsz végrehajtani a lényeges pontokon. A kontrolling folyamatok beépítésével a cég folyamataiba a teljesítményről nagyon gyorsan kapsz majd képet, és ezzel a gazdálkodásod sokkal átláthatóbbá válik a számodra. Még felelősségteljesebb gazdaként kormányozhatod a hullámokon a céged hajóját, hiszen állandóan monitorozhatod, hogy a jó irányba haladtok-e? Ha nem, akkor pedig el lehet tekerni azt a bizonyos képzeletbeli hajókormányt.

A KPI és a mérőszám

A kontrolling tehát az átláthatóságot és a tervezhetőséget segíti a vállalkozások életében. Terv-tény elemzések, kimutatások készülnek, amelyek a tervezési folyamatokhoz nélkülözhetetlenek. Döntéseket persze lehet hozni ezek nélkül is, de alapos vezetői döntéseket nem igazán. Igazán lényeges a KPI, a Key Performance Indicator, ami azt a fő teljesítménymutatót jelöli, ami a hatékonyságról szól. A számszerűsített értéke a mérőszám. Ez abban segíthet például neked is, hogy mérni tudd vele az elért célokat.

Minden vállalkozásnál más és más fontos, éppen úgy, mint a magánéletünkben is. Ha valaki le akar fogyni, akkor a kilóinak a változását követi nyomon. Egy cégnél lehet mérni az online forgalom esetében a feliratkozók számának alakulását vagy akár a kosárértékek alakulását is. Mindig tudni kell a végcélt, azaz - hogy a hajózási példánál maradjunk - lényeges annak meghatározása, melyik kikötőbe is igyekszünk, és akkor már lesz mihez viszonyítani.

Adatgyűjtés és -elemzés, értelmezhető riportok

Lényeges a kontrolling sikerességéhez, hogy a folyamatok során keletkezett fontos adatokat rendszeresen begyűjtsék és elemezzék. A PANDORANT automatizált riportokkal és szemléletes elemzésekkel segíti a vállalkozások vezetőit, hogy alapos és megfontolt döntéseikkel sikeresebbé és hatékonyabbá tehessék a cégük működését.

Nem mindegy ugyanis, hogy a kapott adatok mennyire “beszédesek”, milyen sok időbe telik, hogy azokat értelmezzék és fel is tudják használni a folyamatok optimalizálásához. A kontrolling optimalizálása során a tapasztalt szakértők az adott cég számára lényeges adatokat meghatározzák, és ezek jelentik a korrekcióhoz és a fejlődéshez a kiindulópontot.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom