Posztapokaliptikus pop-up vacsoraestre hív Keve Márton

Gázgyár kupolák, posztapokaliptikus világrend, a múlt és a jövő ételei. Keve Márton séffel érkezik májusban a Konyhakör 62. sorszámot viselő pop-up estje, az idő múlásának vacsorája.

A Konyhakör következő titkos vacsoráját átjárja egy alternatív világrend keresésének szándéka. A Bistro Echo ételsora – amelyet nem más, mint Keve Márton, a 101BISTRO head chefje álmodott meg – posztapokaliptikus szimbóluma az eddigi és a jövőben fogyasztandó ételeknek. A helyszín pedig szintén egy posztapokaliptikus világra reflektál:

egy üzemen kívüli ipari létesítményt foglalnak el a generátor háztól a kupolákig.

Az Óbudai Gázgyár a világháborúk előtti Magyarország történetét meséli el. Az épületegyüttes korának egy kiemelkedő mérnöki csúcsteljesítménye volt, a mai napig a múlt mementójaként áll. A gázgyár egyszerre szimbolizálja a múltat, a jelent és a jövőt – azaz az időt magát – ezért a menü tematikáját is az idő fogalma köré fonták. A fogások felépítése az emberi étkezési szokások elé tart görbe tükröt.

Ez a vacsora performansz a kezdeti gazdagság lassú felfedezését, a tékozlásba csapó jelent és a disztópikus jövő képét vetíti elő.

Betekintés az étlapba:

  • “ártatlanság”: Gargouillou a szezon zöldségeiből, gyógyfüvek és zöldségek aznap gyűjtve a budai hegyekből.
  • “felfedezés”: Nyúl & Mangalica dumpling, Jáde szósz
  • ”tékozlás”: OFC csirke, kaviár & crème fraîche
  • ”kényszer”: Avokádó & chapulines tostada
  • ”szükség”: Mizu shingen mochi
  • ”vég”: Citrom & társai

Május 5-én tehát négy órára bárki beléphet a „post space” korszakba, egy hűvös és szakrális kupola alá. A bár és a bisztró nyolcvan vendéget fogad ezen az estén – amelyre korlátozott számban még kaphatóak jegyek.

keve márton | 101 bistro | konyhakör | vacsoraest | óbudai gázgyár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom