Koppenhágába költözött egy csipetnyi Itália

Merész, piros-fehér kockás sakktábla-csempe; színes kárpitozott szófák; élénk színek és klasszikus formák: olaszos hangulat költözött a koppenhágai Hotel Bella Grandéba a helyi Tonen stúdió tervei nyomán.

Nem messze a koppenhágai városházától, egy történelmi épületben találjuk a Hotel Bella Grande butikhotelt, amelyet a Tonen dizájnerei terveztek meg Malene Bech-Pedersen és Mette Bonavent vezetésével.

Az 1899-es, ötemeletes épület számos karakteres elemét megőrizte, ugyanakkor a felújítás során a mai igényekre hangolták az adottságait. A Tonen célja időtlen, mégis modern, sármos-noszalgikus belső tereket alakított ki a 109 szobás szállodában.

„Két fontos szempontra figyeltünk az enteriőr kialakításakor: egy szemet gyönyörködtető dizájnhotel kialakítását és a klasszikus építészeti elemek kiemelését

– mondták a tervezők. – A szálloda szobáinak fényűzőnek kell lenniük, kiváló minőségű anyagokkal és a századközepi olasz dizájnra való utalással. A belsőépítészet nosztalgiával játszik: elegáns, de egyben váratlan is.”

A projekthez egy olaszországi utazást adta az inspirációt, ahol Bech-Pedersent és Bonaventet lenyűgözte egy velencei palota a szabadtéri központi udvarával és a barackszínű falaival. A koppenhágai hotel átriumának tetővilágítása természetes fényt ereszt be a színes bútorokkal, virágdíszekkel és márványpadlóval ékesített beltérbe.

Különösen erős a „wow faktor” a recepciónál és az udvaron, amelyeket először látnak meg a vendégek. Tudatos tervezői döntés volt „egy nagyon egyedi, Koppenhága központjában sehol sem található élmény nyújtása”.

Különösen sokat dolgoztak az átriumon, ami korábban egy sötét és kihasználatlan tér volt. De a szobákat sem aprózták el: az összes udvarra nézőbe hangszigetelt ablakok kerültek, és az összes belső falat akusztikus habbal borították, amelyek a puha bútorokkal együtt segítenek csökkenteni a hangvisszaverődést.

A közösségi terek említett wow faktorát a privát részek nyugodt atmoszférája ellenpontozza: visszafogott színek, kifinomult részletek, valamint a dán Oi soi oi bútorai; karosszékek, lámpatestek, heverők.

Ugyanakkor a Donna nevű olasz étterem ismét erősen hat az érzékekre, vörös és rózsaszín árnyalatokkal, vibráló kisugárzással. Ezek az árnyalatok könnyedén megágyaznak az éjszakai klubhangulatnak is. Másfelől a vendégek ebédelhetnek az átriumban is, míg vacsora előtt/után beülhetnek a koktélbárba.

A Tonen felelt a beltér minden egyes apró részletének kialakításáért, így kerültek be vintázs objektek és műalkotások Tom Dixon, az &Tradition vagy a Polspotten kortárs darabjai mellé. Egészében véve a projekt hűen tükrözi a Tonen stílusát, a klasszikus és az új dizájn keverését, valamint a szépen öregedő anyagok használatát.

(Forrás: Dezeen, fotók: Tonen)

tonen | hotel | Hotel Bella Grande | koppenhága | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom