Close
Ezekbe az országokba már oltási igazolás és teszt nélkül utazhatunk

Ezekbe az országokba már oltási igazolás és teszt nélkül utazhatunk

Folyamatosan érkeznek a hírek az újabb határnyitásokról és a korlátozások lazításáról vagy egyenesen eltörléséről. 

Számos ország nyitotta meg idén a kapuit kétéves elzártság után, és mostanra már több kontinensen találunk olyan országot, amely minden, Covidhoz kapcsolódó belépési szabályt eltörölt.

Cesky Krumlov

Ezeket vette sorba a Bloomberg egyúttal arra is figyelmeztetve, hogy

az adott országon belül érvényes szabályok között találhatunk még korlátozásokat,

és az is előfordulhat, hogy előzetesen regisztrálni kell. Utazás előtt ezért érdemes mindig bővebben tájékozódni, amihez a Konzuli Szolgálat oldalán kaphatunk segítséget. De lássuk a listát!

Koppenhága

Európában Csehország, Dánia, Észak-Macedónia, Izland, Írország, Lengyelország, Lettország, Lichtenstein, Moldova, Montenegró, Nagy-Britannia, Norvégia, Románia, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia törölte el a belépési korlátozásokat, a Holland Királyság részét képező karib-tengeri szigetek közül pedig Arubára, Curaçaóra és Sint Maarten-re utazhatunk szabadon. Magyarországról korlátozásmentesen lehet beutazni emellett Bulgáriába és Horvátországba is.

Az amerikai kontinensen Costa Rica, Kuba és El Salvador vár ránk tárt karokkal, míg Ázsiában Bahrein, Jordánia és Mongólia.

Az utóbbi két országgal kapcsolatban ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a légitársaságok kérhetik a PCR tesztet az utazáshoz. Jordániában emellett a szállodákba, éttermekbe, üzletekbe történő belépéshez az érkezést megelőző hetvenkét órán belül készült, negatív PCR-teszt felmutatása szükséges.

Petra

Mongóliában a legtöbb szolgáltatást már nem kötik védettségi igazolványhoz, az üzemeltetők azonban saját hatáskörben megkövetelhetik azt. Ebben az esetben elfogadják a magyar védettségi igazolványt és az uniós Covid-igazolványt is. A mongol kormány ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a külföldiek akár Mongóliában vegyék fel az első oltásukat, ehhez valamely fővárosi egészségügyi intézményben kell regisztrálniuk. A maszk viselése továbbra is kötelező, mind kül-, mind beltéren.

A pandémia új utazási trendeket is elindított, nemrég pedig az is kiderült, melyek a legjobb városok, ahová érdemes elutazni.

(Forrás: Bloomberg, képek: Unsplash, Pixabay)

korlátozások feloldása | lazítás | utazás | korlátozások | járványügyi

FOLYTASD EZZEL

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom