Jönnek a korlátozások: bezárnak a szórakozóhelyek az omikron miatt karácsony előtt Franciaországban

A koronavírus-járvány ötödik hullámának megfékezése érdekében új intézkedéseket léptettek életbe Franciaországban. Ennek értelmében négy hétre bezárnak a szórakozóhelyek és az iskolákban is szigorítanak a távolságtartási szabályokon.

Jean Castex miniszterelnök az egészségügyi védelmi tanács ülését követően jelentette be, hogy bár kijárási tilalmat vagy karantént nem terveznek bevezetni, a körülmények megkövetelik, hogy korlátozzák a fertőzésre leginkább kockázatos alkalmakat.

Az új szigorítások az általános iskolásokat érintik egyrészről, mivel jelenleg a 12 évnél fiatalabb gyermekek körében terjed leginkább a vírus.

Nekik folyamatos maszkhasználatot írtak elő.

Emellett úgy döntöttek, hogy négy hétre bezárják a szórakozóhelyeket is, mivel azok is potenciális gócpontok lehetnek.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

franciaország | omikron | korlátozások | covid-19 | szigorítások

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom