Close
Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Az utazás az egyik legjobb módja annak, hogy kipihenjük magunkat, feltöltődjünk, új kultúrákat ismerjünk meg. Az ökoturizmus zöld irányzata pedig az utazást és a bolygónk iránti szeretetet ötvözi.

Számos úti cél nevezheti magát környezettudatosnak, köszönhetően azoknak az ökológiai szabványoknak, amelyek biztosítása nélkülözhetetlen a fenntartható nyaralások szempontjából. Három luxus úti cél pedig kiemelkedik ezek közül, holott sokan nem is tudják, mennyire nagyszerűek a zöld turizmus számára.

Szlovénia

Szomszédunkat csodálatos természeti adottságokkal, a modern és a történelmi városok keverékével, nagyszerű gasztronómiával és élénk, zöld, aktív turizmussal rendelkezik. Nem véletlenül kapta meg Ljubljana 2016-ban a világ legzöldebb városa címet. Az energiaszükségletük mintegy 3/4-e fenntartható forrásokból, például vízenergiából származik.

Fantasztikus hegyek, zseniális kerékpárutak és élénk falusi turizmus vár Szlovéniában.

Olaszország

Olaszország komoly küzdelmet folytat azért, hogy releváns zöldturisztikai központtá válhasson, bár a folyamatot a világjárvány kissé lelassította. Ennek ellenére, jó választás akkor, ha környezetbarát úti célban gondolkodunk, hiszen az országban például a glamping különösen népszerű, a gasztronómiai kínálat lokális, szezonális alapanyagokon nyugszik,

a páratlan természeti adottságok pedig az aktív turizmus számos lehetőségét kínálják.

Norvégia

Norvégia az egyik legjobb zöld turisztikai választási lehetőség mindazok számára, akik szeretik a kalandokat és az aktív pihenést. Az ország ráadásul

hitelesen közvetíti a zöld gondolkodást, a természet iránti szeretet és példamutató a fenntarthatóság terén is.

A túrázást, a kajakozást, a hihetetlen hegyeket és a norvég strandokat nem szabad kihagyni, ahogy a sarki fény szépségét sem lehet szavakkal leírni.

(Forrás: Luxury Travel Magazine, fotók: Getty)

utazás | ökoturizmus | olaszország | fenntarthatóság | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom