Close
Ezekkel az árakkal indul a síszezon Szlovéniában

Ezekkel az árakkal indul a síszezon Szlovéniában

November végén néhány helyen már ízelítőt lehetett venni a lesiklásból, de csak most fordul igazán komolyra a síszezon Szlovéniában, miután újabb havazás is várható, és a hőmérséklet várhatóan csökkenni fog.

A Magyarországhoz legközelebb eső szlovén sícentrum a Pohorje hegységben, Maribor felett található Maribor-Pohorje december 2-án nyitott, és a belépő 43 euróba (18 ezer forintba) kerül, míg az innen kissé nyugatabbra lévő Kope-Pohorje december 9-én nyitotta meg a szezont, bár kezdetben csak bizonyos sífelvonók üzemelnek.

Mariborsko Pohorje

A síközpontot üzemeltető cég ígérete szerint mindent megtesz a minőségi élmény érdekében. Mint elmondták: megpróbálnak minél több pályát előkészíteni, de racionálisan használják fel az energiát a hógyártáshoz, ahogyan az elmúlt szezonokban is tették.

A fővároshoz, Ljubljanához legközelebb eső Krvavec síközpont december 10-én sípartival és ingyenes síiskolával indítja a szezont,

a Bohinji-tó felett fekvő Vogel üdülőhely december 9-én nyitott, a szintén pohorjei Rogla december 12-én, Kranjska Gora pedig a tervek szerint december 17-én nyit, míg Kanin és Golte december 23-án.

Krvavec

Kanin, Szlovénia legmagasabban fekvő síterepe, amely csak a természetes hóra támaszkodik, reméli, hogy idén rendes szezonra számíthat egy hómentes tél és két év Covid után. A pályákat idén ismét összekötik az olasz Sella Nevea síközponttal.

A megugró energiaárak miatt a legtöbb síterepen emelkedtek a bérletek árai is. Kope-Pohorjében 20 százalékos, Roglában pedig 8 százalékos emelés történt, így mindkét helyen 39 euróért (16300 forintért) lehet napijegyet venni. A Vogelre 40 (16700 forint), a Krvavecre szintén 39 euróért vehetünk jegyet, míg Kanin megtartja a tavalyi árakat, ami 33 eurót (13800 forintot) jelent napijegyenként. Kranjska Gora pályáin naponta 37 euróért (15500 forintért) csúszhatunk, Goltén pedig 35 euróért (14650 forintért).

A Kanin-hegy

Idén ezeken az európai síterepeken emelkedtek a legnagyobbat az árak, Magyarországon pedig várhatóan ezek a síterepek nyitnak ki.

(Forrás: Sloveniatimes, sielok.hu képek: Getty Images, Unsplash)

síelés | síterep | szlovénia | nyitás | sípálya

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram