Close
Ajánlunk tizenkét nagyszerű szlovéniai síterepet családi síeléshez

Ajánlunk tizenkét nagyszerű szlovéniai síterepet családi síeléshez

Szlovénia nemcsak Európa zöld szíve, hanem meghitt, családias síparadicsomaival a kontinens hófehér országa is.

A változatos terepviszonyoknak és rövid távoknak köszönhetően Szlovéniában egy nap leforgása alatt akár több pályát is kipróbálhatunk, így a kezdőtől a haladó szintig minden korosztály és síző garantáltan megtalálja a számításait.

Szlovénia síterepeire idén várhatóan a magyar téli sportok rajongói előszeretettel fognak utazni, hiszen a környező országoktól eltérően Szlovénia elfogadja a magyar védettségi igazolványt, így a beoltott magyar állampolgárok – az oltás fajtájától függetlenül – szabadon és teszt nélkül beutazhatnak az országba.

Érdemes beszerezni a szlovén SkiPass jegyet, és máris hódolhatunk a hegyek és lejtők adta örömöknek az alábbi tizenkét helyszín bármelyikén.

Kranjska Gora

Ott zajlanak a tél legnagyobb nemzetközi szlalomversenyei. Ám nemcsak a profik számára szabad a pálya, az enyhe lankákon a kezdő síelők és snowboardosok is elsajátíthatják a sportág alapjait.

Rogla

Adrenalin és sífutás egy helyen! Ezt a helyet azoknak érdemes választani, akik felfejthetetlen élményekre vágynak és kipróbálnák, mi fán terem a hótalpas túra. Utóbbi évek óta nagy népszerűségnek örvend, különösen a gyerekek és családosok körében.

Krvavec

Ott érdemes a síelés alapjait elsajátítani, vagy éppen a sítudást tökéletesíteni a több nyelven beszélő oktatók segítségével.

A helyi síiskola, kölcsönző mellett olyan különleges programokat is ki lehet próbálni, mint az éjszakai szánkózás, vagy a havas terepen való biciklizés.

Pohorje

Európa egyik leghosszabb kivilágított sípályájával rendelkezik, amely éjjel-nappal nyitva áll a lejtők szerelmesei számára.

A régió emellett a Golden Foxnak, a női világkupa alpesi versenyeinek is otthont ad, így vizuális élményből és adrenalinból sem lesz hiány.

Cerkno

A legmodernebb létesítményekkel és a gyönyörű természettel rendelkező Cerkno számos díjjal büszkélkedhet, Szlovénia legjobb síközpontjaként tartják számon az évről évre visszatérő vendégek szavazatai alapján.

Vogel

Téli csodaország tárul elénk, ha Vogel sípályáihoz utazunk, ugyanis ez a síelés, snowboardozás, freestyle sífutás, sítúra és a szánkózás szerelmeseinek paradicsoma, ahol a legkisebbek számára még egy havas óvoda is rendelkezésre áll.

Soriška planina

Kicsi, ámde annál barátságosabb síparadicsom, ahol három duplaszékes felvonóval juthatunk fel a szlalom-, óriás-műlesikló- és lesiklópályákra. A különböző nehézségi fokú pályák szabadidős síelők mellett gyermekes családok körében is népszerűek.

Kope

Kiváló terepet biztosít kezdő és tapasztalt síelőknek egyaránt, ahol a sípályák mellett sífutópálya, sísétaút és szánkópálya is található.

Velika planina

Ez egy családközpontú síközpont Ljubljana közelében.

Tökéletes opció gyerekek és családok részére, ahol a kicsik kedvükre szánkózhatnak, míg a nagyobbak hótalpas túrázás során merülhetnek el a téli táj adta örömökben.

Kanin

Napfürdőzés 2000 méteren két ország felett! Kanin sípályái mind a szlovén, mind az olasz oldalról megközelíthetőek és egyetlen bérlettel vehetők igénybe a Sella Nevea rendszerével együtt.

Golte

Érdemes egy napot eltölteni Golte lejtőin, amelyek felejthetetlen élményeket nyújtanak síelőknek, snowboardosoknak egyaránt, míg a gyerekeknek külön tanfolyamok is indulnak.

Stari vrh

Ez a hely pedig nemcsak a síelőkre gondolt, hiszen ott a pályákon kívül is számtalan téli mókára nyílik lehetőség, úgy mint szánkópálya, “bob” pálya a gumis szánkózáshoz, ugratók, valamint különféle játszóterek a friss hóban való megmártózáshoz.

(Forrás: slovenia.info, fotók: Getty Images, Unsplash)

gyerek | síterepek | uatzás | legjobb | szlovén

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram