Close
Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Ebben az évben a legtöbb sípálya valamilyen formában spórolásra kényszerül, de a magyaroknak nem ebből az okból kell nélkülözniük a havas lejtőket néhány síközpontban.

Mint a sielok.hu írja, jelenleg kilenc hazai sípályán található működőképes felvonó, és ezek közül három helyen biztosan nem lesz síszezon.  Ennek pedig oka nem az energiaárak drágulása.

A Kékestetői Sícentrum technikai okok miatt nem tud kinyitni, mert nem tudják megoldani a hóágyúk vízellátását, ezáltal a sípályák behavazását.

A mátrai terep már a 2021-22-es szezonban sem tudta fogadni a síelni vágyókat, csak a síiskola mini köteles felvonója üzemelt fenn, a Toronynál.

Az 1014 méteres Kékestető az ország csúcsa, innen indult egykor hazánk leghosszabb, és sokak szerint a legjobb sípálya, melyen egykor a Veronika-réten túl egészen Mátraházáig lehetett csúszni.

Dobogókő szintén évek óta hóhiánnyal küzd, és a síelés lehetőségét csak intenzív hóágyúzással lehetne újrateremteni, de jelenleg átmeneti állapotok uralkodnak:

a régi liftet már megszüntették, de új építése még nem kezdődött meg, tehát itt sem lesz idén síszezon. A régi tányéros felvonó oszlopai még állnak, de a drótkötélpályát és a fordítókorongot lebontották. A közeljövőben ülőlift építését, hóágyúrendszer üzembe helyezését tervezik és további fejlesztések is várhatók.

Harmadikként a szilvásváradi kis sípálya sem fog megnyitni a télen, a többi hazai pálya, Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút és Pécs viszont készül a téli szezonra.

Szintén van választék sípályákból a magyarok egyik kedvenc külföldi síterepén, de más szomszédos országokban is várják a lejtők a siklani vágyókat.

(Forrás: sielok.hu, képek: Unsplash)

sípálya | síelés | magyarország | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram