Close
Az amerikaiak nem törődnek a vírussal, óceánjárókra szállnak

Az amerikaiak nem törődnek a vírussal, óceánjárókra szállnak

Miami kezeli a világ óceánjáróinak legnagyobb százalékát – tökéletes kindulópont a floridai nagyváros, például a karibi utak esetében is. Az amerikai egyetemisták éppen az úgynevezett Spring Breaktavaszi szünetet élik, és annak ellenére, hogy a világméretű járvány az óceánjárókat sem kíméli, a fiatalok nem mondanának le az utazásokról, és megindulnak a vakációra. 

A fiatalok azzal érvelnek, hogy hónapokkal a vírus megjelenése előtt már lefoglalták az álomutazásukat, és hiába ajánlanak fel a társaságok későbbi időpontokat, akkor nem tudnának együtt menni, csak néhányan, úgy pedig nem ugyanaz az élmény. “Sok kritikát fogalmaztak már meg, hogy egyáltalán miért indulunk el… de döntöttünk. Ha betartjuk a szigorúbb fertőtlenítési szabályokat, sok bajunk nem eshet!”mondta egy húszéves egyetemista lány.

“Ha nem lépek kapcsolatba idegenekkel, akkor rendben lesz minden. És ha mégis kialakul a kontakt… mossunk kezet!” – nyilatkozta egy következő fiatal, mielőtt felsétált volna egy induló hajó fedélzetére. “A legrosszabb esetben két hét karantén!” – fűzte hozzá egy vakációra induló társa.

Érdekes megközelítések, tekintve, hogy a Grand Princess óceánjáró többnapos vesztegelés után köthetett csak ki Oaklandben. A háromezer-ötszáz főt szállító hajón huszonegy koronavírussal fertőzött embert regisztráltak, de ez a szám könnyen emelkedhet, mivel összesen csak negyvenöt embert teszteltek. Korábban a Diamond Princess hajón terjedt futótűzként a vírus. A Japán partjainál járó hajón csaknem hétszáz fertőzött utazott.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

 

FOLYTASD EZZEL
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Harminc centi friss hóval vár Magyarország legnagyobb sícentruma
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom