Close
Az amerikaiak nem törődnek a vírussal, óceánjárókra szállnak

Az amerikaiak nem törődnek a vírussal, óceánjárókra szállnak

Miami kezeli a világ óceánjáróinak legnagyobb százalékát – tökéletes kindulópont a floridai nagyváros, például a karibi utak esetében is. Az amerikai egyetemisták éppen az úgynevezett Spring Breaktavaszi szünetet élik, és annak ellenére, hogy a világméretű járvány az óceánjárókat sem kíméli, a fiatalok nem mondanának le az utazásokról, és megindulnak a vakációra. 

A fiatalok azzal érvelnek, hogy hónapokkal a vírus megjelenése előtt már lefoglalták az álomutazásukat, és hiába ajánlanak fel a társaságok későbbi időpontokat, akkor nem tudnának együtt menni, csak néhányan, úgy pedig nem ugyanaz az élmény. “Sok kritikát fogalmaztak már meg, hogy egyáltalán miért indulunk el… de döntöttünk. Ha betartjuk a szigorúbb fertőtlenítési szabályokat, sok bajunk nem eshet!”mondta egy húszéves egyetemista lány.

“Ha nem lépek kapcsolatba idegenekkel, akkor rendben lesz minden. És ha mégis kialakul a kontakt… mossunk kezet!” – nyilatkozta egy következő fiatal, mielőtt felsétált volna egy induló hajó fedélzetére. “A legrosszabb esetben két hét karantén!” – fűzte hozzá egy vakációra induló társa.

Érdekes megközelítések, tekintve, hogy a Grand Princess óceánjáró többnapos vesztegelés után köthetett csak ki Oaklandben. A háromezer-ötszáz főt szállító hajón huszonegy koronavírussal fertőzött embert regisztráltak, de ez a szám könnyen emelkedhet, mivel összesen csak negyvenöt embert teszteltek. Korábban a Diamond Princess hajón terjedt futótűzként a vírus. A Japán partjainál járó hajón csaknem hétszáz fertőzött utazott.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

 

óceánjáró hajó | koronavírus | koronajárvány | tengerjáró hajó | koronavírus-járvány

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram