Nézd meg, milyen a mai Balaton egy negyvenéves filterrel!

Csodás kiállítás nyílik ma kedvenc tavunkról egy remek látásmódú fotós lencséjén át. 

Szeptember 22-én nyílik meg a balatonfüredi Villa Gyetvaiban a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia nevet viselő fotókiállítása, amely a mai Balatont egy több mint negyvenéves „filteren” keresztül mutatja be a látogatóknak.

„Amikor nyolc évvel ezelőtt elkezdtem a Balatont fotózni, körülbelül akkor robbant ki a gasztroforradalom. Óriási hatást gyakorolt rám, ahogy megismertem azokat a modern szemléletű, hiteles séfeket, étteremvezetőket, streetfoodmágusokat, akik más ágazatokban is komoly változásokat hoztak a régióba. Személyiségüket, sikertörténeteiket a mai napig nyomon követem, és lenyűgözőnek tartom. Mégis, amikor azon kezdett el gondolkodni a csapat, hogy egy kiállítás keretében hogyan mutatnánk be a tavat, egy másik arcát szerettük volna megragadni.

Mindig is vonzott az analóg fotózás világa. Igazán egyedi hangulatúvá az teszi az ezen a kiállításon bemutatott képeimet, hogy azok az 1970-es, 1980-as évekből származó, lejárt mozinyersanyagra készültek.

A digitális fotózással ellentétben az analóg munkánál részben más kérdések számítanak döntő fontosságúnak, a nyersanyag megválasztása például az alkotói folyamat része. A közel fél évszázados filmre készített mai képek színvilága egy abból a korszakból eredeztethető hangulatot elevenít meg, amelyből a nyersanyag származik” – mesél a kiállításról Kőrösi Tamás.

„ A balatonfüredi TEDx-en mutatkoztak be először Kőrösi Tamás analóg fotói, majd a veszprémi Kunszt kultúrkávézóban, Kapolcson a Művészetek Völgyében és egy csodás zalai faluban, Szentgyörgyváron, a Margófeszten nézhették meg az érdeklődők a képeket.

További információk a kiállításról itt!

balaton | kőrösi tamás | fotókiállítás | analóg

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom