Rézkiegészítést kapott egy korzikai kolostor, és roppant jól áll neki

Hatalmas ámen a projektre.

A francia Amelia Tavella építészstúdió újított fel és toldott meg új épületrésszel egy 15. századi kolostort Korzikán. Az 1480-ban épült, részben romos Saint-Francois kolostor egy dombon tekint a fantasztikusan szép tájra, a felújításnak hála pedig egy rézkiegészítés csatlakozik a régi falakhoz.

A kolostorban jelenleg kulturális központ működik, a rézből készült épületrészben pedig kiállítótér, médiaszoba és kulturális terek működnek, valamint egy játszószoba gyerekeknek.

A réz csodálatos, sárga színfoltokat tükröz a kőfalakra, melyektől olyan az egész, mintha templomi ablaküvegek fényei játszanának az amúgy már nem kolostorként működő épületen.

Az új szárny követi a régi kolostor szerkezetét, és a hatalmas, réz íves részek szintén a sok száz éves épület szimmetriájából merítenek. Az építészek azért dolgoztak rézzel, mivel az idővel szintén át fog alakulni, akárcsak az ötszáz éves kolostor falai:

"Tetszett a gondolat, hogy a rézszárny is majd esetleg rom lehet valamikor, és a réz is idővel öregedni fog. Ezzel szerettük volna leróni tiszteletünket a múlt és a korzikai örökség felé."

(Fotók: Thibaut Dini)

francia | Korzika | dizájn | felújítás | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom