Close
Rézkiegészítést kapott egy korzikai kolostor, és roppant jól áll neki

Rézkiegészítést kapott egy korzikai kolostor, és roppant jól áll neki

Hatalmas ámen a projektre.

A francia Amelia Tavella építészstúdió újított fel és toldott meg új épületrésszel egy 15. századi kolostort Korzikán. Az 1480-ban épült, részben romos Saint-Francois kolostor egy dombon tekint a fantasztikusan szép tájra, a felújításnak hála pedig egy rézkiegészítés csatlakozik a régi falakhoz.

A kolostorban jelenleg kulturális központ működik, a rézből készült épületrészben pedig kiállítótér, médiaszoba és kulturális terek működnek, valamint egy játszószoba gyerekeknek.

A réz csodálatos, sárga színfoltokat tükröz a kőfalakra, melyektől olyan az egész, mintha templomi ablaküvegek fényei játszanának az amúgy már nem kolostorként működő épületen.

Az új szárny követi a régi kolostor szerkezetét, és a hatalmas, réz íves részek szintén a sok száz éves épület szimmetriájából merítenek. Az építészek azért dolgoztak rézzel, mivel az idővel szintén át fog alakulni, akárcsak az ötszáz éves kolostor falai:

“Tetszett a gondolat, hogy a rézszárny is majd esetleg rom lehet valamikor, és a réz is idővel öregedni fog. Ezzel szerettük volna leróni tiszteletünket a múlt és a korzikai örökség felé.”

(Fotók: Thibaut Dini)

francia | építészet | Korzika | 15. század | felújítás

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram