Close
Rézkiegészítést kapott egy korzikai kolostor, és roppant jól áll neki

Rézkiegészítést kapott egy korzikai kolostor, és roppant jól áll neki

Hatalmas ámen a projektre.

A francia Amelia Tavella építészstúdió újított fel és toldott meg új épületrésszel egy 15. századi kolostort Korzikán. Az 1480-ban épült, részben romos Saint-Francois kolostor egy dombon tekint a fantasztikusan szép tájra, a felújításnak hála pedig egy rézkiegészítés csatlakozik a régi falakhoz.

A kolostorban jelenleg kulturális központ működik, a rézből készült épületrészben pedig kiállítótér, médiaszoba és kulturális terek működnek, valamint egy játszószoba gyerekeknek.

A réz csodálatos, sárga színfoltokat tükröz a kőfalakra, melyektől olyan az egész, mintha templomi ablaküvegek fényei játszanának az amúgy már nem kolostorként működő épületen.

Az új szárny követi a régi kolostor szerkezetét, és a hatalmas, réz íves részek szintén a sok száz éves épület szimmetriájából merítenek. Az építészek azért dolgoztak rézzel, mivel az idővel szintén át fog alakulni, akárcsak az ötszáz éves kolostor falai:

“Tetszett a gondolat, hogy a rézszárny is majd esetleg rom lehet valamikor, és a réz is idővel öregedni fog. Ezzel szerettük volna leróni tiszteletünket a múlt és a korzikai örökség felé.”

(Fotók: Thibaut Dini)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom