Close
Így kell ügyesen bevonzani egy cseppnyi dzsungelérzést egy luxusingatlanba

Így kell ügyesen bevonzani egy cseppnyi dzsungelérzést egy luxusingatlanba

Mesteri módon használja ki a Kloof 119A-t a hatalmas üvegfelületeit arra, hogy bevonzzon egy cseppnyi dzsungelérzést a kőborította dél-afrikai luxusingatlanba.

A rezidencia legjelentősebb jellemzője az úgynevezett fordított piramistető, de a mennyezet sem hétköznapi, a méretes ablakok révén szinte minden égtájba ellátni – egészen a csillagos égig. A bejárat a fal és a ház között helyezkedik el, amely egy kis udvarhoz csatlakozik, és visszafogott, csendes teret teremt a lakóterületekből elénk táruló drámai és extrovertáltabb kilátás előtt.

Az épületegyüttest úgy tervezték meg, hogy a lehető legtöbbet tudja befogadni a természet adta lehetőségekből. Az ügyes térkialakítás és a klasszikus anyagfelhasználás révén néha az a benyomásunk,

mintha a Knysna-erdőben barangolnánk.

Az üvegfalak kitágítják, egybeolvasztják nekünk a tereket, a kő–fa játék és a gazdag fauna pedig a horizonton feltűnő hegyek segítségével tökéletes keretbe foglalja ezt a történetet. Az épület szexepiljének számító fordított piramistető éjszaka világítani kezd, a medenceparti teraszról pedig egészen Fokvárosig és Winelandsig is ellátni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás. Dezeen)

piramis | dél-afrika | fordított piramistető | ház | piramistető

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram