Close
Kőtakaróba rejtőzik ez a dél-afrikai ingatlan, álarca a fordított piramistető

Kőtakaróba rejtőzik ez a dél-afrikai ingatlan, álarca a fordított piramistető

Mesteri módon használja ki a Kloof 119A-t a hatalmas üvegfelületeit arra, hogy bevonzzon egy cseppnyi dzsungelérzést a kőborította dél-afrikai luxusingatlanba.

A rezidencia legjelentősebb jellemzője az úgynevezett fordított piramistető, de a mennyezet sem hétköznapi, a méretes ablakok révén szinte minden égtájba ellátni – egészen a csillagos égig. A bejárat a fal és a ház között helyezkedik el, amely egy kis udvarhoz csatlakozik, és visszafogott, csendes teret teremt a lakóterületekből elénk táruló drámai és extrovertáltabb kilátás előtt.

Az épületegyüttest úgy tervezték meg, hogy a lehető legtöbbet tudja befogadni a természet adta lehetőségekből. Az ügyes térkialakítás és a klasszikus anyagfelhasználás révén néha az a benyomásunk,

mintha a Knysna-erdőben barangolnánk.

Az üvegfalak kitágítják, egybeolvasztják nekünk a tereket, a kő–fa játék és a gazdag fauna pedig a horizonton feltűnő hegyek segítségével tökéletes keretbe foglalja ezt a történetet. Az épület szexepiljének számító fordított piramistető éjszaka világítani kezd, a medenceparti teraszról pedig egészen Fokvárosig és Winelandsig is ellátni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás. Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Látványos zebrákat festenek London utcáira
Méregdrága aranyszobor készült egy avokádós bagelről
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom