Close
Idén újra élőben rendezik meg a világ egyik legrangosabb filmfesztiválját 

Idén újra élőben rendezik meg a világ egyik legrangosabb filmfesztiválját 

Vörös szőnyeges, közönség előtt megrendezett, hagyományos filmfesztiválra készülnek a Velencei Filmfesztivál szervezői.

A szeptember 1. és 11. között zajló 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál a pandémia után erős versenyprogrammal jelentkezhet a Variety szórakoztatóipari hírportál értesülése szerint. A fesztiválon olyan régóta várt alkotásokat is műsorra tűzhetnek, mint Denis Villeneuve Dűne című filmje, és várhatóan Paolo Sorrentino The Hand of God című Toni Servillóval forgatott új drámája is a Lidón mutatkozik be. Méghozzá élőben, közönség előtt!

Lady Gaga a Csillag születik vetítésére vonul 2018-ban; lehet, hogy idén már újra ilyen jeleneteket láthatunk?

A második világháború idején Rómában játszódó Freaks Out című produkció, Gabriele Mainetti rendezése ugyancsak Velencében debütálhat, akárcsak a Honoré de Balzac Elveszett illúziók című klasszikus regénye nyomán született Lost Illusions, Xavier Giannoli filmje.

Tavaly a nagy filmfesztiválok közül csupán a velencei rendezett közönség részvételével megtartott, hagyományos, bár a járványügyi korlátozások miatt visszafogott mustrát.

A Palazzo del Cinema újra megtelik élettel

A fesztivál megrendezése idén is különleges jelentőségű Olaszország számára, mivel a járvány utáni újrakezdés erős szimbóluma.

Monica Vitti és Michelangelo Antonioni hajón tartanak a fesztiválra 1962-ben

A korábbi bejelentés szerint a filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke az Élősködők Oscar-díjas dél-koreai rendezője, Bong Dzsun Ho lesz. A mustrán Az élet szép című Oscar-díjas film színész-rendezője, Roberto Benigni életműdíjat kap.

Velencében egyébként már nem lehet ingyen megcsodálni Velence törékeny Szent Márk-bazilikáját, itt viszont teljesen ingyen megnézheted, mivel készül a 17. Velencei Építészeti Biennáléra a magyar pavilon.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, a nyitóképen Jude Law, Giancarlo Giannini és Jake Scott igyekeznek egy vetítésre)

velence | jude law | olasz | kultúra | velencei filmfesztivál

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram