Belesajdultunk, annyira fenomenálisan szép ez a krétai villa

Valahogy minden nap úgy kellene élni mint ahogy ez a krétai csoda kinéz.

Földszínek és természetes anyagok jellemzik ezt a pazar villát Krétában, melyet a Thrypti-Ornos hegység oldalába tervezett az athéni Block722 építészstúdió. A nyaraló (amit mi simán állandó és örök lakhelynek használnánk) gyönyörűen olvad a természetbe:

egy villába írt óda az építészet és természet kapcsolatáról.

A villa egy főépületből és két vendégházból áll, valamint egy félelmetesen szép, feszített víztükrű medencéből.

Az építészek a lapos tetejű házon csodás tetőkerteket alakítottak ki, mellyel még inkább a környezet részévé tették az épületet.

Az extrém lejtős telek kihívásait szintezéssel oldotta meg az építészcsapat; a szinteket kívül márvány lépcsősor köti össze úgy, hogy könnyedén találkozhassanak a nyaralók, de ugyanilyen egyszerűen élvezhessék a magánszférát is.

Eltöltenénk itt ezt az idei nyarat. Meg úgy az összes hátralévőt.

(Fotók: Ana Santl)

kréta | dizájn | nagy sztori | építészet | villa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom