Close
Belesajdultunk, annyira fenomenálisan szép ez a krétai villa

Belesajdultunk, annyira fenomenálisan szép ez a krétai villa

Valahogy minden nap úgy kellene élni mint ahogy ez a krétai csoda kinéz.

Földszínek és természetes anyagok jellemzik ezt a pazar villát Krétában, melyet a Thrypti-Ornos hegység oldalába tervezett az athéni Block722 építészstúdió. A nyaraló (amit mi simán állandó és örök lakhelynek használnánk) gyönyörűen olvad a természetbe:

egy villába írt óda az építészet és természet kapcsolatáról.

A villa egy főépületből és két vendégházból áll, valamint egy félelmetesen szép, feszített víztükrű medencéből.

Az építészek a lapos tetejű házon csodás tetőkerteket alakítottak ki, mellyel még inkább a környezet részévé tették az épületet.

Az extrém lejtős telek kihívásait szintezéssel oldotta meg az építészcsapat; a szinteket kívül márvány lépcsősor köti össze úgy, hogy könnyedén találkozhassanak a nyaralók, de ugyanilyen egyszerűen élvezhessék a magánszférát is.

Eltöltenénk itt ezt az idei nyarat. Meg úgy az összes hátralévőt.

(Fotók: Ana Santl)

kréta | nagy sztori | építészet | dizájn | görögország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram