Close
Tízből kilenc ember világéletében rosszul használta a krumplihámozót

Tízből kilenc ember világéletében rosszul használta a krumplihámozót

Azt hiszed, tudod hogyan kell használni a burgonyahámozót? Egy új TikTok-videó miatt most ezt kétszer át fogod gondolni.

A TikTok számos konyhai praktikára megtanítja a felhasználókat, új recepteket, trükköket is elsajátíthatunk a jópofa videókból. Most viszont igencsak ledöbbenhetünk, hiszen egy pofonegyszerű konyhai eszköz helyes használatát tanulhatjuk meg.

A legtöbben ugyanis krumplipucoláskor a hámozót csupán föntről lefelé, vagy lentről felfelé használjuk,

azonban megfelelő technikával fele annyi idő alatt leszedhetjük a zöldség héját.

Hogy hogyan? A kütyün a hámozó rész pontosan azért mozog mindkét irányba, mert fel-le mozgatható, így sokkal hatékonyabbak és gyorsabbak lehetünk.

@jenniabs3 Did you know? #kitchengadgets ♬ original sound – Dinner Recipes | Kitchen Tools

A trükk felhasználók millióit ragadta meg, cikkünk írásakor már közel tizenkét millióan látták és ötszázhetvennégyezren kedvelték.

A Roadsteren is rendszeresen mutatunk TikTok-trükköket. Ebben a cikkünkben kipróbáltunk három TikTok-receptet, itt pedig arról írtunk, mennyi ideig lehet egy TikToker szerint megélni New Yorkban száz dollárból.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

burgonya | tipp | tiktok | trükk | konyhai praktika

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram