Close
Húsz év után már nem a Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér a legforgalmasabb légikikötő

Húsz év után már nem a Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér a legforgalmasabb légikikötő

Az amerikai Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér (ATL) repülőtér több mint húsz éven át a világ leforgalmasabb repülőterének számított – egészen a tavalyi évig.

2020-ban ugyanis a második helyre csúszott vissza a mintegy 42,9 millió utasával – a legforgalmasabb repülőtereket tömörítő rangsorban főként az európai és amerikai járatszámok csökkenése miatt történtek változások.

Az atlantai repülőtér madártávlatból nézve is tekintélyt parancsoló

A Nemzetközi Repülőterek Tanácsa (ACI) közleménye szerint

2020-ban a világ legforgalmasabb repülőtere a Kuangcsou-Pajjüni nemzetközi repülőtér (CAN) lett évi 43,8 milliós utasforgalommal.

A Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtéren 2019-ben még 110,5 millió utas fordult meg, a tavalyi évre viszont utasainak mintegy hatvan százalékát elvesztette.

Kuangcsou

A dél-kínai repülőtér ezzel szemben évi utasforgalmának csupán negyven százalékát veszítette el, ennek köszönhetően ugrott az élre. Külön érdekesség, hogy a világ tíz legforgalmasabb repteréből jelenleg hét Kínában található.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Flightglobal, Spabook)

Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér | repülőtér | kína | Kuangcsou | repülő

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram