Close
Húsz év után már nem a Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér a legforgalmasabb légikikötő

Húsz év után már nem a Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér a legforgalmasabb légikikötő

Az amerikai Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér (ATL) repülőtér több mint húsz éven át a világ leforgalmasabb repülőterének számított – egészen a tavalyi évig.

2020-ban ugyanis a második helyre csúszott vissza a mintegy 42,9 millió utasával – a legforgalmasabb repülőtereket tömörítő rangsorban főként az európai és amerikai járatszámok csökkenése miatt történtek változások.

Az atlantai repülőtér madártávlatból nézve is tekintélyt parancsoló

A Nemzetközi Repülőterek Tanácsa (ACI) közleménye szerint

2020-ban a világ legforgalmasabb repülőtere a Kuangcsou-Pajjüni nemzetközi repülőtér (CAN) lett évi 43,8 milliós utasforgalommal.

A Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtéren 2019-ben még 110,5 millió utas fordult meg, a tavalyi évre viszont utasainak mintegy hatvan százalékát elvesztette.

Kuangcsou

A dél-kínai repülőtér ezzel szemben évi utasforgalmának csupán negyven százalékát veszítette el, ennek köszönhetően ugrott az élre. Külön érdekesség, hogy a világ tíz legforgalmasabb repteréből jelenleg hét Kínában található.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Flightglobal, Spabook)

kína | repülő | Kuangcsou-Pajjüni nemzetközi repülőtér | Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom