Close
Kiderült, melyik a legjobb hely világjárvány idején

Kiderült, melyik a legjobb hely világjárvány idején

A jelenleg legbiztonságosabbnak tartott országokról állított fel rangsort a Bloomberg.

Az első helyen Szingapúr végzett, amely leginkább az oltásra irányuló erőfeszítéseinek köszönheti a sikert. A Bloomberg adatai szerint a délkelet-ázsiai szigetország 5,7 milliós lakosságának ötödét már beoltották.

A korábban példamutató járványkezelése miatt dicsért, ezúttal második helyre szorult Új-Zélandon ezzel szemben csak a lakosság 1,9 százaléka kapta meg a vakcinát. A lista harmadik helyén Ausztrália áll, az első tízben Izrael, Tajvan, Finnország és Dél-Korea szerepel még többek között.

Magyarország nincs az első ötvenben.

A rangsor felállításakor az átoltottság mellett a koronavírusos esetek számát, és a Covid–19-hez köthető halálesetek arányát vizsgálták, valamint olyan életminőségi tényezőket is figyelembe vettek, mint például a lezárások súlyossága, az emberek szabad mozgásának lehetőségei, valamint az egészségügyi ellátottság.

A Bloomberg szerint a dobogón végzett országok – tehát Szingapúr, Új-Zéland és Ausztrália – a  külföldre történő utazások kivételével a “járvány előtti életminőséget” tudják biztosítani a lakosainak.

Mindhárom ország határai több mint egy éve zárva vannak a legtöbb külföldi turista előtt. Szingapúr, Új-Zéland és Ausztrália egyaránt óvatosan áll a turizmus újranyitásához, és elsősorban azokkal az országokkal működik együtt, melyek kontroll alatt tartották a vírust. A hónap elején Új-Zéland és Ausztrália ún. utazási buborékot alakított ki egymás között, ami egészen addig tart, amíg egyiküknél sem emelkednek jelentősen az esetszámok. Szingapúr május 26-án Hongkonggal indítja el a régóta halogatott utazási buborékot, Ausztrália pedig Szingapúrral folytat tárgyalásokat hasonlóról.

Szingapúr tavaly tavasszal gyors és hatékony lépéseket tett a vírus terjedésének megakadályozására. 2020 márciusában lezárta határait a külföldiek előtt, és tizennégy napos kötelező karantént vezetett be a hazatérő szingapúriaknak. A következő hónapban rendkívül szigorú, két hónapos zárlatot rendeltek el, melyet júniusban oldottak fel, azóta fokozatosan tért vissza az élet a normális kerékvágásba: júniusban és júliusban korlátozott kapacitással újranyitottak a kiskereskedelmi egységek, a szállodák, a mozik és az imahelyek.

Novemberben pedig a hajótársaságok sehová sem tartó hajóutakkal álltak elő az utazásra vágyó szingapúriaknak. Ezek az hajók Szingapúrból indultak, és oda is érkeztek vissza, miközben sehol sem kötöttek ki.

(Forrás: Insider, fotók: Pixabay)

legjobb | lista | hely | szingapúr | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram