Close
Repülő helyett hajóval utazhatnak sehová a szingapúriak

Repülő helyett hajóval utazhatnak sehová a szingapúriak

Először Szingapúrban találták ki az úti cél nélküli repülőjáratot – amely a Changi Airportól szállt volna fel és oda is tért volna vissza –, ám ebből környezetvédelmi aggályok miatt végül nem lett semmi (más kérdés, hogy az ausztrálok megcsinálták). Az ország azonban nem marad hasonló kezdeményezés nélkül, csak repülőgép helyett óceánjáró vesz részt a programban.

A luxushajók a világjárvány kezdete, vagyis március eleje óta nem köthetnek ki Szingapúrban. A helyi turisztikai tanács ugyanakkor elindított egy programot, melynek értelmében ötvenszázalékos kihasználtsággal kihajózhatnak a nyílt óceánra, de további szigorú feltételekkel:

nem állhatnak meg sehol, és kizárólag helyi lakosok válthatnak jegyet a fedélzetre.

A próbajáratokat két szingapúri székhelyű társaság indíthatja el. A Genting Cruise Lines World Dream nevű hajója november 6-án, a Royal Caribbean International Quantum of the Seas névre keresztelt úszó csodája decemberben hagyja el a kikötőt, hogy aztán mindkettő oda térjen vissza.

Természetesen az óceánjárókon szigorú egészségügyi szabályok betartásával lehet csak élvezni a menetszelet: beszállás előtt PCR-tesztet kell csináltatni, a megfelelő távolságtartás és a maszkviselés is kötelező.

Ez a fajta kísérlet több szempontból is hasznos lehet: munkát ad a hajók személyzetének, és megadja a hajózás páratlan élményét, valamint sokat tehet az utasok bizalmának visszaszerzése érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

luxus | szingapúr | sehová | kikötő | óceánjáró

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram