Close
Egy angol kapitány kitalálta, hogyan lehet hasznosítani a kikötőben veszteglő óceánjárókat

Egy angol kapitány kitalálta, hogyan lehet hasznosítani a kikötőben veszteglő óceánjárókat

Nemcsak a légitársaságokra, hanem az óceánjáró hajóutakra is mélyütést mért a koronavírus-járvány. Utóbbi ágazat egyik képviselője most egy egészen meglepő ötlettel próbálja menteni a menthetőt.

Az angliai Dorset partjainál nem akármilyen csendéletet lehet napjainkban megfigyelni. Küldetés híján olyan hatalmas cirkálók, mint a Cunard’s Queen Mary 2, a Royal Caribbean’s Anthem of the Sea, a Carnival’s Valor, és a P&O’s Aurora pihennek a kikötőben. A békeidőben több ezer utast szállító óceánjárók egy hatvankét esztendős hajóskapitánynak hála mégsem maradnak teljesen kihasználatlanul.

Paul Derham ugyanis azt találta ki, hogy turistákat visz a gigantikus szellemhajók közelébe.

A két és fél órás turnusok során ötven méteres távolságból szemlélhetik a kíváncsiskodók a Poole-öbölben veszteglő vízi csodákat.

A kapitány Mudeford Quay-ből induló, Josephine nevű hajójára egyszerre maximum húsz fő válthatja meg a húsz fontba kerülő jegyét. Egyedülláló lehetőség ez, hiszen normál esetben nem lehet ilyen közel férkőzni a hajókhoz, a túrák pedig annak ellenére népszerűek, hogy a hajók fedélzetére nem mehetnek fel a kirándulók.

Azért így is akad program bőven, az évtizedekig óceánjárókon dolgozó Derham kapitány különböző hajózási sztorikkal szórakoztatja az utasait, a monstrumok személyzete pedig alkalomadtán visszainteget a látogatóknak.

A túrák annyira felkapottak, hogy csupán előre foglalással feljutni a Josephine fedélzetére, ráadásul a jegyek igen gyorsan elkelnek. Az utasok imádják a túrát, egyikük viccesen megjegyezte, hogy sikerült becserkésznie valamelyik óceánjáró wifijét is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom