Close
Egy angol kapitány kitalálta, hogyan lehet hasznosítani a kikötőben veszteglő óceánjárókat

Egy angol kapitány kitalálta, hogyan lehet hasznosítani a kikötőben veszteglő óceánjárókat

Nemcsak a légitársaságokra, hanem az óceánjáró hajóutakra is mélyütést mért a koronavírus-járvány. Utóbbi ágazat egyik képviselője most egy egészen meglepő ötlettel próbálja menteni a menthetőt.

Az angliai Dorset partjainál nem akármilyen csendéletet lehet napjainkban megfigyelni. Küldetés híján olyan hatalmas cirkálók, mint a Cunard’s Queen Mary 2, a Royal Caribbean’s Anthem of the Sea, a Carnival’s Valor és a P&O’s Aurora pihennek a kikötőben. A békeidőben több ezer utast szállító óceánjárók egy hatvankét esztendős hajóskapitánynak hála mégsem maradnak teljesen kihasználatlanul.

Paul Derham ugyanis azt találta ki, hogy turistákat visz a gigantikus szellemhajók közelébe.

A két és fél órás turnusok során ötvenméteres távolságból szemlélhetik a kíváncsiskodók a Poole-öbölben veszteglő vízi csodákat.

A kapitány Mudeford Quay-ből induló, Josephine nevű hajójára egyszerre maximum húsz fő válthatja meg a húsz fontba kerülő jegyét. Egyedülláló lehetőség ez, hiszen normál esetben nem lehet ilyen közel férkőzni a hajókhoz, a túrák pedig annak ellenére népszerűek, hogy a hajók fedélzetére nem mehetnek fel a kirándulók.

Azért így is akad program bőven, az évtizedekig óceánjárókon dolgozó Derham kapitány különböző hajózási sztorikkal szórakoztatja az utasait, a monstrumok személyzete pedig alkalomadtán visszainteget a látogatóknak.

A túrák annyira felkapottak, hogy csupán előre foglalással feljutni a Josephine fedélzetére, ráadásul a jegyek igen gyorsan elkelnek. Az utasok imádják a túrát, egyikük megjegyezte, hogy sikerült becserkésznie valamelyik óceánjáró wifijét is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

túra | hajónéző | kirándulás | Anglia | óceánjáró

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram