Close
Egy angol kapitány kitalálta, hogyan lehet hasznosítani a kikötőben veszteglő óceánjárókat

Egy angol kapitány kitalálta, hogyan lehet hasznosítani a kikötőben veszteglő óceánjárókat

Nemcsak a légitársaságokra, hanem az óceánjáró hajóutakra is mélyütést mért a koronavírus-járvány. Utóbbi ágazat egyik képviselője most egy egészen meglepő ötlettel próbálja menteni a menthetőt.

Az angliai Dorset partjainál nem akármilyen csendéletet lehet napjainkban megfigyelni. Küldetés híján olyan hatalmas cirkálók, mint a Cunard’s Queen Mary 2, a Royal Caribbean’s Anthem of the Sea, a Carnival’s Valor és a P&O’s Aurora pihennek a kikötőben. A békeidőben több ezer utast szállító óceánjárók egy hatvankét esztendős hajóskapitánynak hála mégsem maradnak teljesen kihasználatlanul.

Paul Derham ugyanis azt találta ki, hogy turistákat visz a gigantikus szellemhajók közelébe.

A két és fél órás turnusok során ötvenméteres távolságból szemlélhetik a kíváncsiskodók a Poole-öbölben veszteglő vízi csodákat.

A kapitány Mudeford Quay-ből induló, Josephine nevű hajójára egyszerre maximum húsz fő válthatja meg a húsz fontba kerülő jegyét. Egyedülláló lehetőség ez, hiszen normál esetben nem lehet ilyen közel férkőzni a hajókhoz, a túrák pedig annak ellenére népszerűek, hogy a hajók fedélzetére nem mehetnek fel a kirándulók.

Azért így is akad program bőven, az évtizedekig óceánjárókon dolgozó Derham kapitány különböző hajózási sztorikkal szórakoztatja az utasait, a monstrumok személyzete pedig alkalomadtán visszainteget a látogatóknak.

A túrák annyira felkapottak, hogy csupán előre foglalással feljutni a Josephine fedélzetére, ráadásul a jegyek igen gyorsan elkelnek. Az utasok imádják a túrát, egyikük megjegyezte, hogy sikerült becserkésznie valamelyik óceánjáró wifijét is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

ötlet | koronavítus | kirándulás | hajónéző | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mostantól nemcsak a poggyászok, hanem az utasok súlyát is leméri ez a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram