Close
Fejedelmi élményeket kínál nyártól a The Ritz-Carlton úszó luxusszállodája

Fejedelmi élményeket kínál nyártól a The Ritz-Carlton úszó luxusszállodája

Bár korábbra tervezték az indítását, de 2020 nyarán végre felszedi a horgonyt a The Ritz-Carlton Yacht Collection első luxusjachtja.

A nagyjából egy szuperjacht és egy kisebb óceánjáró közé belőhető úszócsodáról azt érdemes tudni, hogy együtt adja meg egy luxusszálloda kényelmét és a tenger nyújtotta szabadságot.

A társaság által szervezett hét-tizennégy napos utak a Földközi-tengert, Észak-Európát, a Karib-térséget, Latin-Amerikát, Kanadát és az Egyesült Államok keleti partvidékét érintik. Az utasokat a népszerű látnivalók mellett kevésbé fősodorban lévő helyekre is elviszik, így a hajó méretének köszönhetően olyan kikötőkbe is eljuthatnak, amelyek a nagyobb óceánjárókat már nem tudják fogadni.

Egy ilyen százkilencven méter hosszú jachton száznegyvenkilenc lakosztály kap helyet, és összesen kétszázkilencvennyolc vendég élvezheti a fedélzeten az all inclusive ellátást.

Az éttermekben a legkiválóbb séfek által elkészített fogásokból lehet szemezgetni, konkrétan a három Michelin-csillagos wolfsburgi Aquát irányító Sven Elverfeld kreálmányait szolgálják fel.

A huszonnégy órán át rendelkezésre álló éttermeken kívül kávézók, bárok, kültéri medencék, spa, fitneszterem, könyvtár, üzletek, pezsgőbár és szivarszoba felel az utasok kényeztetéséért, nem beszélve a változatos szórakoztató programokról – nem csupán a hajón. Olyan izgalmas eseményeken lehet részt venni, mint például bálnamegfigyelés vagy a monte-carlói grand prix.

Hatféle kabintípus bérelhető a világjárón. A legdrágább lakosztályból mindössze kettőt találni – ez a százkét négyzetméteres The Owner Suite, és 16 500 euróba kerül. A huszonkilenc négyzetméteres The Terrace Suite ennek az összegnek nagyjából a negyedéért már lefoglalható, de természetesen sok minden függ az utazás időtartamától és a célállomástól is.

2020 nyarán indulnak el tehát a Ritz-Carlton vízen úszó luxusszállodái, hogy a lehető legkényelmesebb és legszenvedélyesebb módon fedezhessük fel velük a világot. Az első járatra június 14-én Barcelonában lehet becsekkolni, hogy aztán a hét éjszakás nyári kaland Mallorcán érjen véget. Június végén Lisszabonból Bordeaux-ba viszi el az utasait a szuperjacht, de indulnak hajók többek között Londonból (Amszterdamba), Koppenhágából (Stockholmba), Reykjavikból (Halifaxba), vagy Fort Lauderdale-ből (San Juanba) is. A részletes útiterv errefelé található.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: ritzcarltonyachtcollection.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom