Close
Elkészült és bámulatos lett a Lexus első luxusjachtja

Elkészült és bámulatos lett a Lexus első luxusjachtja

A Lexus egy ideje az autókon kívül mással is bekopog a prémiumvilág ajtaján, most például a márka első luxusjachtjával.

Ahogy a cég alelnöke fogalmazott, a legmagasabb szintű életstílus álomszerű vízióját keltették életre, ahol a jacht a tengereken képviseli a Lexus mobilitását.

Ez lett az LY 650 nevű látványos és abszolút előkelő hajó, egy igazi nagypályás darab, lekerekített vonalakkal és elegáns megjelenéssel, valamint lehengerlő csúcsteljesítménnyel. Nevében a 650-es szám a méretére utal (65 láb hosszú, vagyis nagyjából 20 méter), tehát egy igencsak tekintélyes járművet engedtek vízre.

Az LY 650 hajóteste szénszál erősítésű és üvegszálas műanyagból készült, hogy a lehetőségekhez képest könnyű legyen, ez persze nem jelenti azt, hogy megsínylené a tengeren nyújtott produkcióját.

Sőt: két Volvo Penta IPS motor repteti, a 12,8 literes dízelek egyenként 1350 lóerősek. Brutális.

Az olasz Nuvolari Lenard jachtdizájnstúdió is részt vállalt a tervezésben, melynek lényege az volt, hogy kényelmesen úszó, modern formavilágú, nyugodt hajót alkossanak, és közben megőrizzék a japán minimalizmus stílusjegyeit, illetve a Lexus szellemiségét. Mindkettő sikerült, utóbbival kapcsolatban elég ránézni a hajó orrára és oldalsó ablakaira, vagy a szellőzőnyílás fémbetéteire, és máris elkaphatjuk a Lexus-hangulatot.

Az enteriőrre a fényűző anyaghasználat jellemző, ami ezen a szinten azért már az elvárható kategória. Odabent nyugtató, meleg színek, harmonikus és modern dizájn felel a minőségérzetért. A szalon jelenti a központi teret, melyben a kormányállás mellett kanapé és egy ívelt úlőgarnitúra kapott még helyet, alatta pedig összesen három, külön fürdőszobás, elegáns lakosztályt rendeztek be.

A szemet gyönyörködtető jacht fedélzetén találni még egy kisebb bárt, egy konyhát és egy high-tech pilótafülkét is két kapitányi székkel. Egy igazi felsőkategóriás csúcsmodellt gyártott a Lexus, egy tökéletes vízi előkelőséget, amely ránézésre eleganciájával és letisztultságával hódít. Az ára 3,7 millió dollár, vagyis megközelítőleg egymilliárd forint.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Carscoops, wallpaper.com)

FOLYTASD EZZEL
A hatvanas évek szülötte az egyik legérdekesebb Citroën
Olasz bőrművesek készítik a Bugatti méretre szabott utazótáskáit
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom