Close
Elkészült és bámulatos lett a Lexus első luxusjachtja

Elkészült és bámulatos lett a Lexus első luxusjachtja

A Lexus egy ideje az autókon kívül mással is bekopog a prémiumvilág ajtaján, most például a márka első luxusjachtjával.

Ahogy a cég alelnöke fogalmazott, a legmagasabb szintű életstílus álomszerű vízióját keltették életre, ahol a jacht a tengereken képviseli a Lexus mobilitását.

Ez lett az LY 650 nevű látványos és abszolút előkelő hajó, egy igazi nagypályás darab, lekerekített vonalakkal és elegáns megjelenéssel, valamint lehengerlő csúcsteljesítménnyel. Nevében a 650-es szám a méretére utal (65 láb hosszú, vagyis nagyjából 20 méter), tehát egy igencsak tekintélyes járművet engedtek vízre.

Az LY 650 hajóteste szénszál erősítésű és üvegszálas műanyagból készült, hogy a lehetőségekhez képest könnyű legyen, ez persze nem jelenti azt, hogy megsínylené a tengeren nyújtott produkcióját.

Sőt: két Volvo Penta IPS motor repteti, a 12,8 literes dízelek egyenként 1350 lóerősek. Brutális.

Az olasz Nuvolari Lenard jachtdizájnstúdió is részt vállalt a tervezésben, melynek lényege az volt, hogy kényelmesen úszó, modern formavilágú, nyugodt hajót alkossanak, és közben megőrizzék a japán minimalizmus stílusjegyeit, illetve a Lexus szellemiségét. Mindkettő sikerült, utóbbival kapcsolatban elég ránézni a hajó orrára és oldalsó ablakaira, vagy a szellőzőnyílás fémbetéteire, és máris elkaphatjuk a Lexus-hangulatot.

Az enteriőrre a fényűző anyaghasználat jellemző, ami ezen a szinten azért már az elvárható kategória. Odabent nyugtató, meleg színek, harmonikus és modern dizájn felel a minőségérzetért. A szalon jelenti a központi teret, melyben a kormányállás mellett kanapé és egy ívelt úlőgarnitúra kapott még helyet, alatta pedig összesen három, külön fürdőszobás, elegáns lakosztályt rendeztek be.

A szemet gyönyörködtető jacht fedélzetén találni még egy kisebb bárt, egy konyhát és egy high-tech pilótafülkét is két kapitányi székkel. Egy igazi felsőkategóriás csúcsmodellt gyártott a Lexus, egy tökéletes vízi előkelőséget, amely ránézésre eleganciájával és letisztultságával hódít. Az ára 3,7 millió dollár, vagyis megközelítőleg egymilliárd forint.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Carscoops, wallpaper.com)

Close