Close
Kényelmesnek és elegánsnak tűnik a jövő a Mazu két új jachtjának fedélzetén

Kényelmesnek és elegánsnak tűnik a jövő a Mazu két új jachtjának fedélzetén

Kevés jobb programot tudunk elképzelni így hirtelen, mint egy kis kora nyári hajókirándulás keretében felfedezni mondjuk Szardínia rejtett partjait és öbleit, vagy bejárni a Cap d’Antibes napsütötte partvidékét egy saját ízlésünket tükröző, testre szabott szuperjachttal. Ezt az élményt adhatják meg a Mazu legújabb vízi járgányai, a Mazu 38 Open és a Mazu 42 Walk-around.

A két cirkálót a legmodernebb technikájú gépezettel és prémium enteriőrrel látták el, beleértve a kifinomult, egyedi bútorzatot, melyek együtt biztosítják a kényelmet és eleganciát.

Mazu (vagy magyar átírás szerint Macu) taoista istennő, a kínai halászok és tengerészek oltalmazója.

A róla elnevezett, a törökországi Yalovában alapított cég 2011 óta gyárt csúcsjachtokat a Marmara-tengeren lévő műhelyében. A vállalat összes modelljét a tapasztalt és profi tengerésznek tartott vezérigazgató, Halit Yukay tervezi.

A kilenc tonnát nyomó, tizenkét méteres Mazu 42 Walk-around visszafogott szürke színben mutatkozott be még tavaly a Monaco Yacht Show-n.

Szénszálas összetevőinek köszönhetően egyszerre könnyű és erős, a motor teljesítményétől függően pedig harminchat vagy negyvenöt csomós sebességgel képes hasítani a habokat.

Futurisztikus hatású, sportos megjelenésű jachtról beszélünk, melynek külső és belső terei gondosan megtervezettek: elöl egy étkező-társalgó helyiséget rendeztek be hatalmas kanapéval, tűzhellyel, grillsütővel, az elmaradhatatlan napozóval, fedélzeti zuhanyzóval és úszómedencével.

Az éjszakai pihenéshez nélkülözhetetlen hálószobák négy vendég számára biztosítanak nyugalmat két extra méretű ággyal, saját fürdőszobával és konyhával, a legénység természetesen külön helyiséget használ.

Hasonló kapacitással bír a Mazu 38 Open, melyet először ezüstszürke színben láthatott a nagyközönség a Francia Riviérán. A hajótest és az enteriőr árnyalatai egyéni ízlés szerint variálhatóak, bár nehéz elképzelni, hogy valaki ne az elegáns gyöngyházfehér variációt válassza.

Ez a modell nyitott pilótafülkét és pazar kilátást biztosít a kapitánynak, a többiek a hajó elején napfürdőzhetnek. A hajó belsejében elrejtett tükrök és a hangulatvilágítás pedig egy egészen másféle tevékenység előkészítésében segíthet…

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Mazu Yachts)

hajó | Monaco Yacht Show | tenger | Mazu 42 Walk-around | Mazu 38 Open

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram