Close
Ezzel a luxusjachttal lepte meg magát Rafael Nadal

Ezzel a luxusjachttal lepte meg magát Rafael Nadal

Néhány héttel korábban még arról szóltak a hírek, hogy a spanyol teniszcsillag Beethoven nevű jachtja eladósorba került. Azóta az is kiderült, hogy Rafa nem marad hajó nélkül. Máris mutatjuk, mit rendelt magának jövő nyárra.

A világranglista második helyén álló teniszező a Sunreef Yachts újdonságát, a 80 Sunreef Power katamaránt nézte ki magának. A lengyel hajógyártó vállalat már több mint száz jachtot épített fennállása során, újabban pedig a legapróbb részletekig testreszabható, luxuskategóriás katamaránokra álltak rá. A Nadal által megrendelt modell legelső példányát idén szeptemberben mutatják majd be a Cannes Yachting fesztiválon.

A képeket elnézve kijelenthetjük, hogy Nadalnak nemcsak a tenisze, hanem az ízlése is eléggé rendben van. A 80 Sunreef Power katamarán majdnem ugyanolyan lenyűgöző, mint a spanyol sztár karrierje.

A jachton mindent úgy alakítanak ki, ahogyan a megrendelő – jelen esetben Rafa – kéri, ezért garantáltan nem lesz belőle két egyforma. A főfedélzet elrendezését is lehet variálni, az ülőhelyeket, az étkezőt, a kültéri és beltéri helyiségeket, a bárt, a pezsgőfürdőt és az amerikai konyhát is. A hajóhoz természetesen tartozik egy garázs is, ahol a kisebb vízi járgányokat és játékokat lehet tárolni.

A jacht alapjáraton két 575 lóerős motorral érkezik, de kérhető 1200 lóerősekkel is. Tekintve, hogy Nadal eddig nagyjából 180 millió dollárt bírt összeütögetni, igen valószínű, hogy az erősebb meghajtással szerelt hajót kérte magának.

A páratlan katamarán fedélzetén négy vendégkabin található (plusz két kabin a legénység számára), ezért összesen tizenkét barát tud kényelmesen éjszakázni a jachton. Persze egyik sem hasonlítható a tulajdonosi hálóhoz, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a tengerre, és a tetőablaknak hála még napozni is lehet.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Sunreef Yachts)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom