Close
Íme a világ legújabb gigajachtja, ami saját vízeséssel is büszkélkedhet

Íme a világ legújabb gigajachtja, ami saját vízeséssel is büszkélkedhet

A minijachtok, szuperjachtok és megajachtok után elérkezett az idő, hogy megismerkedjünk a gigajacht fogalmával, ami olyan hatalmas hajókra utal, amelyek minden téren képesek felvenni a versenyt a legelőkelőbb hotelekkel is.

Az olasz Columbus Yachts néhány nappal ezelőtt jelentette be egy 120 méteres csodajármű érkezését, aminek fedélzetén tizenkét luxuskabint alakítanak ki, így huszonkét vendéget – plusz persze a legénység tagjait – lehet kényelmesen elszállásolni.

A 260 négyzetméteres tulajdonosi lakosztályban a lélegzetelállító kilátást biztosító hálószobán és fürdőn kívül külön szépség- és masszázsszoba, pezsgőfürdő, gardrób és iroda is található.

Persze nem lenne teljes a felszereltség, ha a hajón nem kapna helyet egy komplett edzőteremmel és gyógyfürdő részleggel felszerelt beach club. Mindezeken kívül természetesen gondosan kialakított napozóteraszok és beltéri, valamint kültéri társalgók is találhatóak jachton.

A dizájnt megálmodó Hydro Tec szakemberei még az óceán közepén töltött hideg éjszakákra is gondoltak; ilyenkor az utasok a legfelső fedélzeten egy hangulatos tűzrakóhely körül gyűlhetnek össze.

A Columbus Classic névre keresztelt gigajacht legkülönlegesebb eleme azonban mégiscsak az a vízesés, amely a középső szinten található üvegfenekű medencéből zuhog át egy kisebb medencébe.

Valahogy így lehet igazán különleges látványelemet teremteni egy luxusjacht fedélzetén.

A hatalmas hajót hét darab, különlegesen erős MTU motor hajtja, amelyek együttesen 13 ezer lóerőt képesek biztosítani. Ez elegendő ahhoz, hogy a Columbus Classic 20 csomós (37 km/h) sebességgel szelje a habokat.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Columbus Yachts)

vízesés | lakosztály | Columbus Classic | hajó | gigajacht

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram