Close
Elegancia és előkelőség jellemzi a Lexus új szuperjachtját

Elegancia és előkelőség jellemzi a Lexus új szuperjachtját

Párszor kilépett már a komfortzónájából a főként autóiparban utazó Lexus, hogy új területeket fedezzen fel, szárnypróbálgatásait megfigyelhettük például a dizájn vagy a gasztronómia területén. Tavaly bemutattak egy tanulmányt a világhódításra készülő LY 650-esükről, ami egy minden tekintetében kolosszálisnak ható szuperjacht és ami a legfrissebb hírek szerint jövő év végén végre kifuthat a kikötőből.

Egy húsz méter hosszú, majdnem hat méter széles csodajárgányról beszélünk, amelyet hathengeres dízelmotor hajt. Egy igazi felsőkategóriás csúcsmodell, egy tökéletes vízi előkelőség, mely ránézésre eleganciájával és letisztultságával hódít.

Hajlított fedélzeti ívével nyomban elkapja a tekintetet, de a kiemelkedőnek ható orra, figyelemre méltó tatja és a Lexus-védjegynek számító tetőíve is szemet gyönyörködtetőnek tűnik.

Az 1989-ben alapított Lexust a Toyota álmodta meg többek között azért, hogy a világ legjobb autóit rakja össze. Nyolc esztendővel később alakult egy tengeri részlege is, amely prémium jachtot tervezésére és fejlesztésére szakosodott, de gyártott például sporthorgász hajókat, motorcsónakokat.

A Lexus Sport Yacht tanulmány utódjának tekinthető LY 650 sajnos még várni kell, mert előreláthatólag a következő esztendő vége felé mutatkozhat csak be a nagyközönségnek.

A felső kategóriába sorolható tengerjáró a Lexus negyedik csúcsmodellje lesz, értelemszerűen az első, amelyik vízen közlekedik majd.

Ahogy a cég alelnöke fogalmazott, a legmagasabb szintű életstílus álomszerű vízióját szeretnénk életre kelteni, ahol a jacht a tengereken képviseli a Lexus mobilitását.

Három nagyobb kabin és ugyanennyi fürdőszoba alkotja a berendezést a hajón, melyek összesen hat fő számára biztosítanak kényelmes elhelyezkedést.

A vagányság-mérőt a bőrkanapék, a stílusos fapadló, az ülősarkok és egy elrejthető síkképernyős televízió akasztja ki, de helyet kap még a fedélzeten egy kisebb bár, egy konyha és két kapitányi székkel megpakolt high-tech pilótafülke is.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: carscoops.com)

hajó | jacht | tengerjáró | lexus | Toyota

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom